
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pocherat ägg
4 st st | ägg ägg | ||
0,5 dl dl | ättiksprit ättiksprit | ||
2 l l | vatten vatten |
Spenatkräm
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
50 g g | babyspenat babyspenat | ||
1 dl dl | örtkryddor
örtkrydda (t.ex. dill, gräslök, persilja) | ||
1 msk msk | olivolja olivolja | ||
2 msk msk | stenbitsrom stenbitsrom | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPocherat ägg med spenat & romsås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Ägg
1. Koka upp 2 l vatten i en vid kastrull. Blanda ättikan med 2 dl vatten, häll i fyra små koppar. Knäck äggen i varsin kopp och låt stå i 6-7 min.
2. Vispa en virvel i det kokande vattnet och häll i äggen försiktigt utan omrörning, sänk värmen till medel och pochera i 3 1/2 minut. Lyft äggen med en slev och placera på tallrik eller fat.
Spenatkräm
1. Koka försiktigt upp crème fraîche, rör i spenaten, örterna samt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
2. Vänd ner stenbitsrommen. Häll den ljumna såsen över de varma äggen.