Högsta kvalitet till bästa pris
Pocherat ägg med spenat & romsås

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pocherat ägg

4 st st ägg ägg
0,5 dl dl ättiksprit ättiksprit
2 l l vatten vatten

Spenatkräm

1 dl dl crème fraiche crème fraiche
50 g g babyspenat babyspenat
1 dl dl örtkryddor örtkrydda
(t.ex. dill, gräslök, persilja)
1 msk msk olivolja olivolja
2 msk msk stenbitsrom stenbitsrom
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Pocherat ägg med spenat & romsås

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

25 min
(15)

Gör så här:

Ägg

1. Koka upp 2 l vatten i en vid kastrull. Blanda ättikan med 2 dl vatten, häll i fyra små koppar. Knäck äggen i varsin kopp och låt stå i 6-7 min.

2. Vispa en virvel i det kokande vattnet och häll i äggen försiktigt utan omrörning, sänk värmen till medel och pochera i 3 1/2 minut. Lyft äggen med en slev och placera på tallrik eller fat.

Spenatkräm

1. Koka försiktigt upp crème fraîche, rör i spenaten, örterna samt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

2. Vänd ner stenbitsrommen. Häll den ljumna såsen över de varma äggen.