Pocherat ägg med spenat & romsås

Pocherat ägg med spenat & romsås image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
  • Pocherat ägg

    • 4   st ägg
    • 0,5   dl ättiksprit
    • 2   l vatten
  • Spenatkräm

    • 1   dl crème fraiche
    • 50   g babyspenat
    • 1   dl örtkrydda t.ex. dill, gräslök, persilja
    • 1   msk olivolja
    • 2   msk stenbitsrom
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Ägg

    1. Koka upp 2 l vatten i en vid kastrull. Blanda ättikan med 2 dl vatten, häll i fyra små koppar. Knäck äggen i varsin kopp och låt stå i 6-7 min.

    2. Vispa en virvel i det kokande vattnet och häll i äggen försiktigt utan omrörning, sänk värmen till medel och pochera i 3 1/2 minut. Lyft äggen med en slev och placera på tallrik eller fat.

    Spenatkräm

    1. Koka försiktigt upp crème fraîche, rör i spenaten, örterna samt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

    2. Vänd ner stenbitsrommen. Häll den ljumna såsen över de varma äggen.