Pocherat ägg med spenat & romsås
Ingredienser
4
personer
-
Pocherat ägg
- 4 st ägg
- 0,5 dl ättiksprit
- 2 l vatten
-
Spenatkräm
- 1 dl crème fraiche
- 50 g babyspenat
- 1 dl örtkrydda t.ex. dill, gräslök, persilja
- 1 msk olivolja
- 2 msk stenbitsrom
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Koka upp 2 l vatten i en vid kastrull. Blanda ättikan med 2 dl vatten, häll i fyra små koppar. Knäck äggen i varsin kopp och låt stå i 6-7 min.
2. Vispa en virvel i det kokande vattnet och häll i äggen försiktigt utan omrörning, sänk värmen till medel och pochera i 3 1/2 minut. Lyft äggen med en slev och placera på tallrik eller fat.
1. Koka försiktigt upp crème fraîche, rör i spenaten, örterna samt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
2. Vänd ner stenbitsrommen. Häll den ljumna såsen över de varma äggen.