Potatisbullar med bacon, lingon och keso

Markus Aujalay
Markus Aujalay
Potatisbullar med bacon, lingon och keso image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg fast potatis
    • 1   st gul lök
    • 2   st ägg
    • 2   msk vetemjöl
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   ströbröd
    • 2   paket bacon
    •   rårörda lingon
    •   keso
    •   persilja
  • Till stekning

    •   smör

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Koka potatisen och låt kallna. Riv potatisen på den grova sidan på ett rivjärn. Riv även löken.

  2. Lägg i en skål eller bunke och lägg i ägg, vetemjöl, salt och peppar. Blanda försiktigt och forma till potatisbullar (3 st per portion).

  3. Vänd sedan i ströbröd på båda sidor. Stek gyllenbruna i smör på medelvärme.

  4. Servera med nystekt bacon, rårörda lingon och keso. Strö över nyskuren persilja vid servering.