Potatissallad med dillpesto, ägg och sparris

Potatissallad med dillpesto, ägg och sparris image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

8 personer
    • 1,5   kg potatisar
    • 4   st ägg
    • 1   knippe sparris
    • 1   msk olja
    • 2   krm salt
    • 100   g spenat färsk
    • 1   knippe dill
    • 2   st vitlök
    • 2   dl rapsolja
    • 0,5   - 1   citronsaft
    • 150   g parmesan

Förberedelse

    Gör så här:

    1.Skölj och sjud potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, låt kallna.2. Koka äggen i 7 minuter. Bryt av nedre delen på sparrisen, bryn i stekpanna med olja och salt på medelvärme i några minuter.3.Skala och dela äggen.

    Dillpesto:

    4. Mixa allt till peston förutom parmesanosten i en matberedare. Riv parmesanosten och vänd ner i peston.

    Skala och dela äggen.

    5. Blanda potatis, pesto, ägg och sparris och ställ svalt.

    Tips!Passar pefekt att servera till fisk.

    Recept av: Amanda Lindqvist, Lidls Mästare 2019