Potatissallad med dillpesto, ägg och sparris
Ingredienser
8
personer
-
- 1,5 kg potatisar
- 4 st ägg
- 1 knippe sparris
- 1 msk olja
- 2 krm salt
- 100 g spenat färsk
- 1 knippe dill
- 2 st vitlök
- 2 dl rapsolja
- 0,5 - 1 citronsaft
- 150 g parmesan
Förberedelse
1.Skölj och sjud potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, låt kallna.2. Koka äggen i 7 minuter. Bryt av nedre delen på sparrisen, bryn i stekpanna med olja och salt på medelvärme i några minuter.3.Skala och dela äggen.
4. Mixa allt till peston förutom parmesanosten i en matberedare. Riv parmesanosten och vänd ner i peston.
Skala och dela äggen.
5. Blanda potatis, pesto, ägg och sparris och ställ svalt.
Tips!Passar pefekt att servera till fisk.
Recept av: Amanda Lindqvist, Lidls Mästare 2019