Pressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja

Pressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:40 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   st gurka
    • 2   krm salt
    • 3   msk ättika
    • 3   msk socker
    • 1   dl vatten
    • 1   krm vitpeppar
  • För pressgurka

    • 3   msk färsk dill
  • För snabbinlagd gurka

    • 3   msk färsk kruspersilja

Förberedelse

    Pressgurka med dill

    Tillagningstid: 1h och 40 min

  1. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv. Blanda gurkan med salt och vitpeppar i en skål.

  2. Lägg gurkan på ett fat med en tyngd över i ca 30 minuter. Häll sedan av spadet.

  3. Gör en lag av ättika, vatten, socker och dill. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå någon timme innan servering.

  4. Snabbinlagd gurka med persilja

    Tillagningstid: 30 min

  5. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv.

  6. Blanda salt, vatten, socker, vitpeppar samt ättika i en skål eller försluten syltburk. Lägg i gurkskivorna och blanda runt.

  7. Hacka kruspersilja och rör ner i gurkan. Marinera i ca 20 minuter innan servering.