Högsta kvalitet till bästa pris
Pressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st gurkor gurka
(färsk)
2 krm krm salt salt
3 msk msk ättika ättika
3 msk msk socker socker
1 dl dl vatten vatten
1 krm krm vitpeppar vitpeppar
3 msk msk dill dill
(färsk, hackad, för pressgurka)
3 msk msk kruspersilja kruspersilja
(färsk, för snabbinlagd gurka)

Pressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:40 h
(19)

Gör så här:

Pressgurka med dill
Tillagningstid: 1h och 40 min
1. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv. Blanda gurkan med salt och vitpeppar i en skål.
2. Lägg gurkan på ett fat med en tyngd över i ca 30 minuter. Häll sedan av spadet.
3. Gör en lag av ättika, vatten, socker och dill. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå någon timme innan servering.

Snabbinlagd gurka med persilja
Tillagningstid: 30 min
1. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv.
2. Blanda salt, vatten, socker, vitpeppar samt ättika i en skål eller försluten syltburk. Lägg i gurkskivorna och blanda runt.
3. Hacka kruspersilja och rör ner i gurkan. Marinera i ca 20 minuter innan servering.