
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | gurkor
gurka (färsk) | |
2 krm krm | salt salt | |
3 msk msk | ättika ättika | |
3 msk msk | socker socker | |
1 dl dl | vatten vatten | |
1 krm krm | vitpeppar vitpeppar | |
3 msk msk | dill
dill (färsk, hackad, för pressgurka) | |
3 msk msk | kruspersilja
kruspersilja (färsk, för snabbinlagd gurka) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Pressgurka med dill
Tillagningstid: 1h och 40 min
1. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv. Blanda gurkan med salt och vitpeppar i en skål.
2. Lägg gurkan på ett fat med en tyngd över i ca 30 minuter. Häll sedan av spadet.
3. Gör en lag av ättika, vatten, socker och dill. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå någon timme innan servering.
Snabbinlagd gurka med persilja
Tillagningstid: 30 min
1. Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv.
2. Blanda salt, vatten, socker, vitpeppar samt ättika i en skål eller försluten syltburk. Lägg i gurkskivorna och blanda runt.
3. Hacka kruspersilja och rör ner i gurkan. Marinera i ca 20 minuter innan servering.