Pressgurka med dill & snabbinlagd gurka med persilja
Ingredienser
4
personer
-
- 1 st gurka
- 2 krm salt
- 3 msk ättika
- 3 msk socker
- 1 dl vatten
- 1 krm vitpeppar
-
För pressgurka
- 3 msk färsk dill
-
För snabbinlagd gurka
- 3 msk färsk kruspersilja
Förberedelse
Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv. Blanda gurkan med salt och vitpeppar i en skål.
Lägg gurkan på ett fat med en tyngd över i ca 30 minuter. Häll sedan av spadet.
Gör en lag av ättika, vatten, socker och dill. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå någon timme innan servering.
Börja med att skölja och skiva färsk gurka med en osthyvel alternativt tunt med kniv.
Blanda salt, vatten, socker, vitpeppar samt ättika i en skål eller försluten syltburk. Lägg i gurkskivorna och blanda runt.
Hacka kruspersilja och rör ner i gurkan. Marinera i ca 20 minuter innan servering.
Tillagningstid: 1h och 40 min
Tillagningstid: 30 min