Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Pulled fajitaturkey

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pulled fajitaturkey

1 kalkon kalkon
(fryst)
50 g g smör smör
2 fajita kryddmix fajita kryddmix

Nektarinsalsa

1 avokado avokado
250 g g tomater tomat
(hackade)
2 gräslök gräslök
2 msk msk olivolja olivolja
lime lime
2 st st nektariner nektarin
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Sky

0,5 dl dl äppelcidervinäger äppelcidervinäger
2 dl dl Sky Sky
(från kalkonen)
1 dl dl äppeljuice äppeljuice

Tillbehör

tortillabröd tortillabröd
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
grönsallad grönsallad
150 g g riven ost riven ost
1 påsar påse nachochips nachochips

Pulled fajitaturkey

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(14)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Tina kalkonen och ta ut inkråmet. Torka torr med lite papper och gnid skinnet med en citronhalva. Lägg kalkonen i en långpanna.

3. Smält smöret och blanda med fajitakrydda. Pensla kalkonen på in och utsida. Ugnsrosta 30 minuter. Fyll på med ca 2 dl vatten i långpannan och ev några lökar och rotfrukter och sänk sedan ugnsvärmen till 175°. Rosta klar ca 90 minuter eller till kärntemperatur 70°.

4. Ta ut kalkonen och låt svalna, sila skyn och låt koka samman till ca 2 dl återstår. Blanda skyn med ca 1 dl äppeljuice och ½ dl äppelcidervinäger.

5. Repa kalkonköttet med två gafflar och lägg på en plåt, häll över skyn och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

6. Blanda samman allt till salsan.

7. Servera det repade kalkonköttet med vetetortilla, salsa, sallad, riven ost, crème fraiche mm.