Pulled fajitaturkey

Pulled fajitaturkey image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

8 personer
  • Pulled fajitaturkey

    • 1   kalkon fryst
    • 50   g smör
    • 2   fajita kryddmix
  • Nektarinsalsa

    • 1   avokado
    • 250   g tomater hackade
    • 2   gräslök
    • 2   msk olivolja
    •   lime
    • 2   st nektariner
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Sky

    • 0,5   dl äppelcidervinäger
    • 2   dl sky från kalkonen
    • 1   dl äppeljuice
  • Tillbehör

    •   tortillabröd
    • 2   dl crème fraiche
    •   grönsallad
    • 150   g riven ost
    • 1   påse nachochips

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°.

    2. Tina kalkonen och ta ut inkråmet. Torka torr med lite papper och gnid skinnet med en citronhalva. Lägg kalkonen i en långpanna.

    3. Smält smöret och blanda med fajitakrydda. Pensla kalkonen på in och utsida. Ugnsrosta 30 minuter. Fyll på med ca 2 dl vatten i långpannan och ev några lökar och rotfrukter och sänk sedan ugnsvärmen till 175°. Rosta klar ca 90 minuter eller till kärntemperatur 70°.

    4. Ta ut kalkonen och låt svalna, sila skyn och låt koka samman till ca 2 dl återstår. Blanda skyn med ca 1 dl äppeljuice och ½ dl äppelcidervinäger.

    5. Repa kalkonköttet med två gafflar och lägg på en plåt, häll över skyn och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

    6. Blanda samman allt till salsan.

    7. Servera det repade kalkonköttet med vetetortilla, salsa, sallad, riven ost, crème fraiche mm.