
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pulled fajitaturkey
1 | kalkon
kalkon (fryst) | |
50 g g | smör smör | |
2 | fajita kryddmix fajita kryddmix |
Nektarinsalsa
1 | avokado avokado | |
250 g g | tomater
tomat (hackade) | |
2 | gräslök gräslök | |
2 msk msk | olivolja olivolja | |
lime lime | ||
2 st st | nektariner nektarin |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Sky
0,5 dl dl | äppelcidervinäger äppelcidervinäger | |
2 dl dl | Sky
Sky (från kalkonen) | |
1 dl dl | äppeljuice äppeljuice |
Tillbehör
tortillabröd tortillabröd | ||
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
grönsallad grönsallad | ||
150 g g | riven ost riven ost | |
1 påsar påse | nachochips nachochips |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPulled fajitaturkey
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tina kalkonen och ta ut inkråmet. Torka torr med lite papper och gnid skinnet med en citronhalva. Lägg kalkonen i en långpanna.
3. Smält smöret och blanda med fajitakrydda. Pensla kalkonen på in och utsida. Ugnsrosta 30 minuter. Fyll på med ca 2 dl vatten i långpannan och ev några lökar och rotfrukter och sänk sedan ugnsvärmen till 175°. Rosta klar ca 90 minuter eller till kärntemperatur 70°.
4. Ta ut kalkonen och låt svalna, sila skyn och låt koka samman till ca 2 dl återstår. Blanda skyn med ca 1 dl äppeljuice och ½ dl äppelcidervinäger.
5. Repa kalkonköttet med två gafflar och lägg på en plåt, häll över skyn och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda samman allt till salsan.
7. Servera det repade kalkonköttet med vetetortilla, salsa, sallad, riven ost, crème fraiche mm.