Pulled pork passar i många av världens kök. Här är lite inspiration med thaismak. Snabbt och enkelt kan du servera pulled pork i ett salladsblad. Perfekt bjudmat där dina gäster kan fylla sina egna blad med valfri topping. Extra lyxigt kan det bli om du lägger till goda nötter, riven ost och lite créme fraiche.
Pulled pork på thaivis i salladsblad
Ingredienser
4
portioner
-
- 1 paket pulled pork (från Matriket)
- 2 mini romansallad
-
Thaisås
- 1 dl sweet chilisås
- 0,5 lime
- 1 msk soja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chili
- salt
-
Sallad
- 1 paket böngroddar
- 150 g körsbärstomater
- 1 salladslök
- 1 kruka koriander
-
Tillbehör
- cashewnötter
- lime
Förberedelse
Värm köttet enligt instruktion på förpackningen.
Pressa lime. Riv vitlöken och hacka chilin. Blanda ihop alla ingredienser för såsen.
Strimla salladslöken och hacka koriander. Rör ihop salladen. Smaksätt salladen med lite av dippsåsen.
Fyll salladsbladen med pulled pork och toppa med lite av salladen.