
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
250 g g | nötfärs nötfärs | |
250 g g | quinoa quinoa | |
2 st st | aubergine aubergine | |
1 paket paket | fetaost fetaost | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
2 - 3 cm cm | grön chilipeppar
grön chilipeppar (för garnering) | |
1 krukor kruka | basilika
basilika (färsk) | |
1 burkar burk | soltorkade tomater soltorkad tomat | |
2 msk msk | olja
olja (från soltorkade tomater) | |
1 nypor nypa | salt salt | |
svartpeppar
svartpeppar (nymalen) | ||
1 handfull handfull | kruspersilja
kruspersilja (finhackad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuinoa- & köttfärsfylld aubergine
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230°c, gärna varmluft.
2. Skär auberginen i halvor. Skär några lätta snitt uppe på ytan och baka sedan auberginen på en ugnsplåt med bakplåtspapper i ca 20 minuter.
3. Stek under tiden köttfärsen och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda sedan ihop köttfärs och quinoa tillsammans med fetaost, soltorkade tomater, hackad lök och kruspersilja.
4. Ta ut auberginerna och gröp ur köttet, blanda sedan ner med köttfärsen. Rör om en aning. Fyll auberginerna och toppa med fetaost, färsk basilika och skivad grön chilipeppar för extra sting.