Högsta kvalitet till bästa pris
Quinoa- & köttfärsfylld aubergine

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

250 g g nötfärs nötfärs
250 g g quinoa quinoa
2 st st aubergine aubergine
1 paket paket fetaost fetaost
1 st st gula lökar gul lök
2 - 3 cm cm grön chilipeppar grön chilipeppar
(för garnering)
1 krukor kruka basilika basilika
(färsk)
1 burkar burk soltorkade tomater soltorkad tomat
2 msk msk olja olja
(från soltorkade tomater)
1 nypor nypa salt salt
svartpeppar svartpeppar
(nymalen)
1 handfull handfull kruspersilja kruspersilja
(finhackad)

Quinoa- & köttfärsfylld aubergine

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(47)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 230°c, gärna varmluft.

2. Skär auberginen i halvor. Skär några lätta snitt uppe på ytan och baka sedan auberginen på en ugnsplåt med bakplåtspapper i ca 20 minuter.

3. Stek under tiden köttfärsen och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda sedan ihop köttfärs och quinoa tillsammans med fetaost, soltorkade tomater, hackad lök och kruspersilja.

4. Ta ut auberginerna och gröp ur köttet, blanda sedan ner med köttfärsen. Rör om en aning. Fyll auberginerna och toppa med fetaost, färsk basilika och skivad grön chilipeppar för extra sting.