Quinoa- & köttfärsfylld aubergine
Ingredienser
4
personer
-
- 250 g nötfärs
- 250 g quinoa
- 2 st aubergine
- 1 paket fetaost
- 1 st gul lök
- 2 - 3 cm grön chilipeppar för garnering
- 1 kruka basilika färsk
- 1 burk soltorkad tomat
- 2 msk olja från soltorkade tomater
- 1 nypa salt
- svartpeppar nymalen
- 1 handfull kruspersilja finhackad
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 230°c, gärna varmluft.
2. Skär auberginen i halvor. Skär några lätta snitt uppe på ytan och baka sedan auberginen på en ugnsplåt med bakplåtspapper i ca 20 minuter.
3. Stek under tiden köttfärsen och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda sedan ihop köttfärs och quinoa tillsammans med fetaost, soltorkade tomater, hackad lök och kruspersilja.
4. Ta ut auberginerna och gröp ur köttet, blanda sedan ner med köttfärsen. Rör om en aning. Fyll auberginerna och toppa med fetaost, färsk basilika och skivad grön chilipeppar för extra sting.