Rainbow Coleslaw
Ingredienser
-
- 0,25 huvud rödkål
- 1 huvud savoykål litet
- 1 huvud vitkål litet
- 1 huvud sallad
- 1 gurka
- 1 äpple
- 300 g vindruvor
- 150 g jordnötter rostade
- 150 g majonnäs
- 2 msk yoghurt
- 1 citron
- 2 schalottenlökar
- vinäger mild
- olja neutral, vegetabilisk
- salt
- socker
- svartpeppar
Förberedelse
Finstrimla rödkål, savojkål och vitkål och fördela i 3 skålar. Krydda rejält med salt och socker, tillsätt 2 msk vinäger i vardera skålen och arbeta in ordentligt.
Till savojkålen: rör ihop yoghurt, majonnäs, 1 tsk rivet citronskal samt 2 msk citronsaft och blanda med savojkålen. Smaka av med salt och peppar och låt dra ca 1 timme i kylskåp.
Rödkål och vitkål blandas på samma sätt med vardera en finhackad schalottenlök, vinäger, salt, peppar, socker och olja. Smaka av och låt stå 1 timme i kylskåp.
Skär gurkan i tunna skivor och marinera med en nypa socker, salt och 2 msk vinäger och marinera 1 timme.
Tvätta och halvera äpplet, ta bort kärnhuset och skär halvorna i tunna skivor. Skär rosésalladen i tunna strimlor. Skiva vindruvorna och grovhacka jordnötterna.
Fördela slutligen salladen i skålar, garnera med äpple, vindruvor och jordnötter och strö över lite peppar.