Rainbow Coleslaw

Rainbow Coleslaw image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 1 h
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 0,25   huvud rödkål
    • 1   huvud savoykål litet
    • 1   huvud vitkål litet
    • 1   huvud sallad
    • 1   gurka
    • 1   äpple
    • 300   g vindruvor
    • 150   g jordnötter rostade
    • 150   g majonnäs
    • 2   msk yoghurt
    • 1   citron
    • 2   schalottenlökar
    •   vinäger mild
    •   olja neutral, vegetabilisk
    •   salt
    •   socker
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    Finstrimla rödkål, savojkål och vitkål och fördela i 3 skålar. Krydda rejält med salt och socker, tillsätt 2 msk vinäger i vardera skålen och arbeta in ordentligt.

    Till savojkålen: rör ihop yoghurt, majonnäs, 1 tsk rivet citronskal samt 2 msk citronsaft och blanda med savojkålen. Smaka av med salt och peppar och låt dra ca 1 timme i kylskåp.

    Rödkål och vitkål blandas på samma sätt med vardera en finhackad schalottenlök, vinäger, salt, peppar, socker och olja. Smaka av och låt stå 1 timme i kylskåp.

    Skär gurkan i tunna skivor och marinera med en nypa socker, salt och 2 msk vinäger och marinera 1 timme.

    Tvätta och halvera äpplet, ta bort kärnhuset och skär halvorna i tunna skivor. Skär rosésalladen i tunna strimlor. Skiva vindruvorna och grovhacka jordnötterna.

    Fördela slutligen salladen i skålar, garnera med äpple, vindruvor och jordnötter och strö över lite peppar.