Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings

Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings image
Svårhetsgrad Svårt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

4 personer
  • Dumplings

    • 2,5   dl vatten
    • 5   dl vetemjöl
    • 400   g kyckling
    • 1   tsk ingefära
    • 1   st vitlök
    • 2   - 3   msk kokosmjölk
    • 1   msk limejuice
    • 1,5   tsk salt
    • 1   krm svartpeppar
    • 2   msk kokosolja
  • Tillbehör

    • 1   huvud pak choi
    • 1   dl jordnötter
    • 1   tsk chili
    • 2   st ägg
    • 1   paket nudlar
    • 5   cm purjolökar
  • Buljong

    • 2   l vatten
    • 3   msk kycklingbuljong
    • 2   msk japansk soja
    • 2   cm chili
    • 5   cm ingefära
    • 1,5   msk misopasta
    • 1   tsk limejuice
    • 3   tsk sesamolja
    • 1   tsk jordnötsolja
    • 1   - 2   msk sesamfrön

Förberedelse

    Buljongen

    1. Koka upp vattnet och buljongen.

    2. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

    3. Tillsätt soja, sesamolja, jordnötsolja, miso, lime, chili, ingefära och sesamfröna till buljongen.

    4. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Stäng av plattan, ta bort chilin och låt buljongen stå medan du förbereder dumplings. När det är dags att använda buljongen lyfter du bort ingefäran.

    Dumplings, 35-40 st

    1. Blanda det heta vattnet med mjölet. Knåda degen tills den är smidig och blank. Kavla ut den tunt och gör 35 rundlar med hjälp av ett glas. Kavla varje rundel riktigt tunn.

    2. Gör fyllningen genom att först mixa ingefära, purjolök, vitlök, kokosmjölk och lime med en mixerstav. Lägg sedan i kycklingen och mixa till en jämn smet. Salta och peppra. Klicka 1 tsk fyllning på varje degrundel, vik ihop och nyp kanterna.

    3. Stek ca 15 dumplings i taget i 1 minut i 1 msk cocosolja. Häll över 1-2 dl buljong och låt vätskan koka bort. Lägg på ett fat.

    Tillbehör

    1. Koka nudlarna enligt förpackningen.

    2. Skär Pak chou i 1 cm tjocka strimlor. Strimla purjolöken. Dela äggen.

    3. Lägg dumplings i den varma buljongen och koka upp igen. Lägg nudlar i botten på fyra skålar och lägg i några strimlor Pak chou. Fördela 4-5 dumplings och några skopor buljong i skålarna. Dekorera med purjolök, ägghalvor, hackade jordnötter, sesamfrön och chili.

    Recept av: @inthecorners - vinnare av#lidlsmästarevecka 5