Högsta kvalitet till bästa pris
Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Dumplings

2,5 dl dl vatten vatten
5 dl dl vetemjöl vetemjöl
400 g g kyckling kyckling
1 tsk tsk ingefära ingefära
1 st st vitlök vitlök
2 - 3 msk msk kokosmjölk kokosmjölk
1 msk msk limejuice limejuice
1,5 tsk tsk salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar
2 msk msk kokosolja kokosolja

Tillbehör

1 huvud huvud pak choi pak choi
1 dl dl jordnötter jordnötter
1 tsk tsk chili chili
2 st st ägg ägg
1 paket paket nudlar nudlar
5 cm cm purjolökar purjolök

Buljong

2 l l vatten vatten
3 msk msk kycklingbuljong kycklingbuljong
2 msk msk japansk soja japansk soja
2 cm cm chili chili
5 cm cm ingefära ingefära
1,5 msk msk misopasta misopasta
1 tsk tsk limejuice limejuice
3 tsk tsk sesamolja sesamolja
1 tsk tsk jordnötsolja jordnötsolja
1 - 2 msk msk sesamfrön sesamfrön

Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:15 h
(6)

Gör så här

Buljongen

1. Koka upp vattnet och buljongen.

2. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

3. Tillsätt soja, sesamolja, jordnötsolja, miso, lime, chili, ingefära och sesamfröna till buljongen.

4. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Stäng av plattan, ta bort chilin och låt buljongen stå medan du förbereder dumplings. När det är dags att använda buljongen lyfter du bort ingefäran.

Dumplings, 35-40 st

1. Blanda det heta vattnet med mjölet. Knåda degen tills den är smidig och blank. Kavla ut den tunt och gör 35 rundlar med hjälp av ett glas. Kavla varje rundel riktigt tunn.

2. Gör fyllningen genom att först mixa ingefära, purjolök, vitlök, kokosmjölk och lime med en mixerstav. Lägg sedan i kycklingen och mixa till en jämn smet. Salta och peppra. Klicka 1 tsk fyllning på varje degrundel, vik ihop och nyp kanterna.

3. Stek ca 15 dumplings i taget i 1 minut i 1 msk cocosolja. Häll över 1-2 dl buljong och låt vätskan koka bort. Lägg på ett fat.

Tillbehör

1. Koka nudlarna enligt förpackningen.

2. Skär Pak chou i 1 cm tjocka strimlor. Strimla purjolöken. Dela äggen.

3. Lägg dumplings i den varma buljongen och koka upp igen. Lägg nudlar i botten på fyra skålar och lägg i några strimlor Pak chou. Fördela 4-5 dumplings och några skopor buljong i skålarna. Dekorera med purjolök, ägghalvor, hackade jordnötter, sesamfrön och chili.

Recept av: @inthecorners - vinnare av#lidlsmästarevecka 5