Ramen med tofu

Ramen med tofu image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
  • Ramen med tofu

    • 1   msk ingefära
    • 2   vitlök
    • 0,5   chili
    • 1   msk olja
    • 1,5   l vatten
    • 3   tärningar grönsaksbuljong
    • 2   msk vitvinsvinäger
    • 1   msk honung
    • 3   msk soja
  • Krispig tofu

    • 0,75   dl maizena
    • 0,5   tsk chiliflakes
    • 0,5   tsk salt
    • 250   g tofu
  • Tillbehör

    • 1   paket nudlar
    • 2   ägg kokta 5 min
    • 2   pak choi
    •   böngroddar
    •   champinjoner
    •   gräslök
    • 1   knippe koriander
    • 0,5   chili strimlad
    • 1   lime

Förberedelse

    Ramen är en japansk buljongsoppa som du kan fylla med nudlar, grönsaker, tofu eller annat protein. Toppa med ägghalva, chili, rostad lök. För att få en spännande asiatisk touch lägg i en pak choy. Det är en enkel och elegant grönsak vars smak påminner om mangold, lite besk och krispig.

    Gör så här:

    1. Fräs ingefära, vitlök och chili snabbt i olja, tillsätt vatten, buljongtärningar, vinäger, honung och soja, koka ca 10 minuter.

    2. Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

    3. Blanda Maizena med salt och chiliflakes, dela tofun i bitar och vänd runt. Fritera gyllene.

    4. Lägg ner delade pak choy ett par minuter i buljongen.

    5. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med krispig tofu, ägghalvor, pak choy och övriga grönsaker. Pressa över lite lime.