Ramen är en japansk buljongsoppa som du kan fylla med nudlar, grönsaker, tofu eller annat protein. Toppa med ägghalva, chili, rostad lök. För att få en spännande asiatisk touch lägg i en pak choy. Det är en enkel och elegant grönsak vars smak påminner om mangold, lite besk och krispig.
Ramen med tofu
Ingredienser
4
personer
-
Ramen med tofu
- 1 msk ingefära
- 2 vitlök
- 0,5 chili
- 1 msk olja
- 1,5 l vatten
- 3 tärningar grönsaksbuljong
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- 3 msk soja
-
Krispig tofu
- 0,75 dl maizena
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk salt
- 250 g tofu
-
Tillbehör
- 1 paket nudlar
- 2 ägg kokta 5 min
- 2 pak choi
- böngroddar
- champinjoner
- gräslök
- 1 knippe koriander
- 0,5 chili strimlad
- 1 lime
Förberedelse
Gör så här:
1. Fräs ingefära, vitlök och chili snabbt i olja, tillsätt vatten, buljongtärningar, vinäger, honung och soja, koka ca 10 minuter.
2. Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
3. Blanda Maizena med salt och chiliflakes, dela tofun i bitar och vänd runt. Fritera gyllene.
4. Lägg ner delade pak choy ett par minuter i buljongen.
5. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med krispig tofu, ägghalvor, pak choy och övriga grönsaker. Pressa över lite lime.