Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ramen med tofu

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Ramen med tofu

1 msk msk ingefära ingefära
2 vitlök vitlök
0,5 chili chili
1 msk msk olja olja
1,5 l l vatten vatten
3 tärningar tärning grönsaksbuljong grönsaksbuljong
2 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
1 msk msk honung honung
3 msk msk soja soja

Krispig tofu

0,75 dl dl maizena maizena
0,5 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
0,5 tsk tsk salt salt
250 g g tofu tofu

Tillbehör

1 paket paket nudlar nudlar
2 ägg ägg
(kokta 5 min)
2 pak choi pak choi
böngroddar böngroddar
champinjoner champinjon
gräslök gräslök
1 knippen knippe koriander koriander
0,5 chili chili
(strimlad)
1 lime lime

Ramen med tofu

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(28)

Ramen är en japansk buljongsoppa som du kan fylla med nudlar, grönsaker, tofu eller annat protein. Toppa med ägghalva, chili, rostad lök. För att få en spännande asiatisk touch lägg i en pak choy. Det är en enkel och elegant grönsak vars smak påminner om mangold, lite besk och krispig.

Gör så här:

1. Fräs ingefära, vitlök och chili snabbt i olja, tillsätt vatten, buljongtärningar, vinäger, honung och soja, koka ca 10 minuter.

2. Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

3. Blanda Maizena med salt och chiliflakes, dela tofun i bitar och vänd runt. Fritera gyllene.

4. Lägg ner delade pak choy ett par minuter i buljongen.

5. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med krispig tofu, ägghalvor, pak choy och övriga grönsaker. Pressa över lite lime.