Råraka med gravlaxtartar
Ingredienser
4
portioner
-
Gravlaxtartar
- 1 msk senap
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- 0,5 knippen dill finhackad
- 0,5 rödlökar
- svartpeppar
- 1 msk rödbetor inlagd
- 1 msk ättiksgurka
- 200 g gravad lax tärnad
-
Råraka
- 600 g potatisar
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 4 msk smör
-
- svartpeppar
- 0,5 knippen dill
- 0,5 st citroner
- 1 dl crème fraiche
Förberedelse
1. Blanda samman allt till gravlaxtartaren, smaka av med salt och peppar.
2. Skala och riv potatisen på den grova sidan. Krama ur så mycket vätska som går.
3. Smält smöret på medelvärme och forma tunna rårakor, stek gyllene ca 3 minuter
på varje sida. Salta och peppra varje sida under stekningen.
4. Toppa med gravlaxtartar, crème fraiche och citron.