Råraka med gravlaxtartar

Råraka med gravlaxtartar image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 portioner
  • Gravlaxtartar

    • 1   msk senap
    • 1   tsk dijonsenap
    •   salt
    • 0,5   knippen dill finhackad
    • 0,5   rödlökar
    •   svartpeppar
    • 1   msk rödbetor inlagd
    • 1   msk ättiksgurka
    • 200   g gravad lax tärnad
  • Råraka

    • 600   g potatisar
    • 1   tsk salt
    •   svartpeppar
    • 4   msk smör
    •   svartpeppar
    • 0,5   knippen dill
    • 0,5   st citroner
    • 1   dl crème fraiche

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blanda samman allt till gravlaxtartaren, smaka av med salt och peppar.

    2. Skala och riv potatisen på den grova sidan. Krama ur så mycket vätska som går.

    3. Smält smöret på medelvärme och forma tunna rårakor, stek gyllene ca 3 minuter

    på varje sida. Salta och peppra varje sida under stekningen.

    4. Toppa med gravlaxtartar, crème fraiche och citron.