
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
50 g g | smör
smör (gärna ekologiskt) | ||
3 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
1 krukor kruka | basilika basilika | ||
1 krukor kruka | timjan timjan | ||
1 krukor kruka | rosmarin rosmarin | ||
1 | spetskål spetskål | ||
skogschampinjoner skogschampinjon | |||
salt
salt (enligt eget tycke och smak) | |||
svartpeppar
svartpeppar (enligt eget tycke och smak) |
Till servering
parmesan parmesan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRasmus spetskål med skogschampinjoner
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka vitlök och samtliga örter.
3. Hetta upp smör och tillsätt vitlök och örter. Blanda samman
4. Ansa spetskålen och dela den i fyra lika stora delar och placera i en ugnssäker smord form.
5. Häll blandningen av smör och örter över spetskålen
6. Toppa spetskålen med en klick rumsvarmt smör.
7. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå tills kålen är mjuk och fin i färgen.
8. Hacka champinjonerna och stek dem tills de fått en fin färg
9. Voila – servera spetskålen tillsammans med champinjonerna. Toppa gärna med mer parmesan.
Rasmus paradrätt går alldeles utmärkt att äta som den är eller addera en bit kött eller kyckling till om det önskas.