Högsta kvalitet till bästa pris
Rasmus spetskål med skogschampinjoner

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

50 g g smör smör
(gärna ekologiskt)
3 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
1 krukor kruka basilika basilika
1 krukor kruka timjan timjan
1 krukor kruka rosmarin rosmarin
1 spetskål spetskål
skogschampinjoner skogschampinjon
salt salt
(enligt eget tycke och smak)
svartpeppar svartpeppar
(enligt eget tycke och smak)

Till servering

parmesan parmesan

Rasmus spetskål med skogschampinjoner

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(3)

1.    Sätt ugnen på 200 grader.

2.    Hacka vitlök och samtliga örter.

3.    Hetta upp smör och tillsätt vitlök och örter. Blanda samman

4.    Ansa spetskålen och dela den i fyra lika stora delar och placera i en ugnssäker smord form.

5.    Häll blandningen av smör och örter över spetskålen

6.    Toppa spetskålen med en klick rumsvarmt smör.

7.    Ställ in i mitten av ugnen och låt stå tills kålen är mjuk och fin i färgen.

8.    Hacka champinjonerna och stek dem tills de fått en fin färg

9.    Voila – servera spetskålen tillsammans med champinjonerna. Toppa gärna med mer parmesan.

 

Rasmus paradrätt går alldeles utmärkt att äta som den är eller addera en bit kött eller kyckling till om det önskas.