Rasmus spetskål med skogschampinjoner

Rasmus spetskål med skogschampinjoner image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

2 personer
    • 50   g smör gärna ekologiskt
    • 3   st vitlöksklyftor
    • 1   kruka basilika
    • 1   kruka timjan
    • 1   kruka rosmarin
    • 1   spetskål
    •   skogschampinjoner
    •   salt enligt eget tycke och smak
    •   svartpeppar enligt eget tycke och smak
  • Till servering

    •   parmesan

Förberedelse

    1.    Sätt ugnen på 200 grader.

    2.    Hacka vitlök och samtliga örter.

    3.    Hetta upp smör och tillsätt vitlök och örter. Blanda samman

    4.    Ansa spetskålen och dela den i fyra lika stora delar och placera i en ugnssäker smord form.

    5.    Häll blandningen av smör och örter över spetskålen

    6.    Toppa spetskålen med en klick rumsvarmt smör.

    7.    Ställ in i mitten av ugnen och låt stå tills kålen är mjuk och fin i färgen.

    8.    Hacka champinjonerna och stek dem tills de fått en fin färg

    9.    Voila – servera spetskålen tillsammans med champinjonerna. Toppa gärna med mer parmesan.

    Rasmus paradrätt går alldeles utmärkt att äta som den är eller addera en bit kött eller kyckling till om det önskas.