Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Risgrynsgröt

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2,5 dl dl rundkornigt ris rundkornigt ris
5 dl dl vatten vatten
2 msk msk smör smör
0,5 - 1 tsk tsk salt salt
8 - 9 dl dl mjölk mjölk
1 - 2 kanelstång kanelstång
socker socker
(eventuellt)

Risgrynsgröt

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(7)

Gör så här:

1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.

2. Låt koka på svag värme ca 10 min.

3. Tillsätt mjölk och kanelstång.

4. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.

5. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt eventuellt med sockret.

6. Servera med kanelsocker och eventuellt en klick smör.