
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2,5 dl dl | rundkornigt ris rundkornigt ris | ||
5 dl dl | vatten vatten | ||
2 msk msk | smör smör | ||
0,5 - 1 tsk tsk | salt salt | ||
8 - 9 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 - 2 | kanelstång kanelstång | ||
socker
socker (eventuellt) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRisgrynsgröt
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.
2. Låt koka på svag värme ca 10 min.
3. Tillsätt mjölk och kanelstång.
4. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.
5. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt eventuellt med sockret.
6. Servera med kanelsocker och eventuellt en klick smör.