Risgrynsgröt

Risgrynsgröt image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

6 personer
    • 2,5   dl rundkornigt ris
    • 5   dl vatten
    • 2   msk smör
    • 0,5   - 1   tsk salt
    • 8   - 9   dl mjölk
    • 1   - 2   kanelstång
    •   socker eventuellt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.

    2. Låt koka på svag värme ca 10 min.

    3. Tillsätt mjölk och kanelstång.

    4. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.

    5. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt eventuellt med sockret.

    6. Servera med kanelsocker och eventuellt en klick smör.