Risotto med äpple och rotselleri
Ingredienser
4
personer
-
- 0,5 st rotselleri tunnstrimlad
- 1 paket arborioris
- 0,5 dl olivolja
- 50 g smör
- 2 st äpplen tunt klyftade
- 4 kvistar persilja
- svartpeppar
- salt
Förberedelse
1. Börja med att steka rotselleristrimlorna mjuka och gyllenbruna i hälften av smöret och oljan. Lyft av och lägg på tallrik med hushållspapper, krydda med salt och peppar.
2. Gör risotton enligt instruktionerna på paketet. När risotton nästan är klar, stek äppelklyftorna i resterande smör och olja och krydda med salt och peppar.
3. När risotton är helt klar, rör i 2/3 av rotselleri och äpple, krydda och lägg upp på tallrikar. Toppa med resterande rotselleristrimlor och äppelklyftor samt några kvistar persilja.