
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 l l | vatten vatten | ||
1 | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
1 dl dl | olivolja olivolja | ||
3 dl dl | arborioris arborioris | ||
2 dl dl | vitt vin
vitt vin (torrt) | ||
2,5 dl dl | parmesan parmesan | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
Färsk timjan Färsk timjan | |||
smör smör |
Topping
300 g g | butternutpumpa butternutpumpa | ||
1 msk msk | timjan timjan | ||
1 msk msk | olivolja olivolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRisotto med ugnsrostad butternutpumpa, brynt smör och timjan
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär pumpan i små kuber. Blanda pumpa, timjan, olivolja och salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 30 min eller tills pumpan fått färg.
2. Värm vatten och buljong i en kastrull med lock. Låt buljongen sjuda under hela risottons koktid.
3. Finhacka schalottenlök och fräs den mjuk i olivoljan i en annan kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa ytterligare några minuter så att riset suger åt sig mycket olja. Häll i vinet och låt koka under omrörning.
4. Tillsätt ca 2 dl buljong, rör om och låt riset suga åt sig vätskan. Fortsätt att tillsätta buljong efterhand som riset tar upp vätskan. Rör om ofta och låt sjuda på jämn värme under hela tillagningen. Riset är klart när det är mjukt men ändå har en kärna som ger ett litet tuggmotstånd.
5. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ned riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
6. Bryn smöret i en kastrull.
7. Toppa risotton med pumpa och färsk timjan. Skeda över det brynta smöret vid servering.