Högsta kvalitet till bästa pris
Risotto med ugnsrostad butternutpumpa, brynt smör och timjan

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 l l vatten vatten
1 grönsaksbuljong grönsaksbuljong
2 st st schalottenlökar schalottenlök
1 dl dl olivolja olivolja
3 dl dl arborioris arborioris
2 dl dl vitt vin vitt vin
(torrt)
2,5 dl dl parmesan parmesan
salt salt
svartpeppar svartpeppar
Färsk timjan Färsk timjan
smör smör

Topping

300 g g butternutpumpa butternutpumpa
1 msk msk timjan timjan
1 msk msk olivolja olivolja

Risotto med ugnsrostad butternutpumpa, brynt smör och timjan

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(10)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär pumpan i små kuber. Blanda pumpa, timjan, olivolja och salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 30 min eller tills pumpan fått färg.

2. Värm vatten och buljong i en kastrull med lock. Låt buljongen sjuda under hela risottons koktid.

3. Finhacka schalottenlök och fräs den mjuk i olivoljan i en annan kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa ytterligare några minuter så att riset suger åt sig mycket olja. Häll i vinet och låt koka under omrörning.

4. Tillsätt ca 2 dl buljong, rör om och låt riset suga åt sig vätskan. Fortsätt att tillsätta buljong efterhand som riset tar upp vätskan. Rör om ofta och låt sjuda på jämn värme under hela tillagningen. Riset är klart när det är mjukt men ändå har en kärna som ger ett litet tuggmotstånd.

5. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ned riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

6. Bryn smöret i en kastrull.

7. Toppa risotton med pumpa och färsk timjan. Skeda över det brynta smöret vid servering.