Högsta kvalitet till bästa pris
Rocky Road Fondant med vaniljglass och bär

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 msk msk smör smör
(rumstempererad, till portionsformarna)
2 msk msk kakao kakao
200 g g mörk choklad mörk choklad
(60-70%)
125 g g smör smör
2 ägg ägg
2 äggulor äggula
1,75 dl dl socker socker
3 msk msk vetemjöl vetemjöl
1 nypor nypa flingsalt flingsalt
1 dl dl mini Marshmallows mini Marshmallows
2 msk msk nötter nötter
(grovhackade)
28 g g choklad choklad
(daim, hackad)
4 portioner portion vaniljglass vaniljglass
4 portioner portion blandade bär blandade bär

Rocky Road Fondant med vaniljglass och bär

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(24)

Gör så här:

1.    Värm ugnen till 200°C.
2.    Smöra fyra portionsformar med raka kanter och pudra insidan med kakaopulver.
3.    Smält den mörka chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna lite.
4.    Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Vänd ner i choklad-smörblandningen, sikta sen i mjöl och blanda väl med slickepott.
5.    Vänd i marshmallows, nötter och daimhack precis innan chokladsmet hälls i de smorda formarna. Grädda ca 15 min mitt i ugnen.
6.    Ta ut och låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar.
7.    Servera ljumma med vaniljglass och lite bär.

 

Barntips:

  • Server glass med hackad daim och färska bär.