
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 msk msk | smör
smör (rumstempererad, till portionsformarna) | |
2 msk msk | kakao kakao | |
200 g g | mörk choklad
mörk choklad (60-70%) | |
125 g g | smör smör | |
2 | ägg ägg | |
2 | äggulor äggula | |
1,75 dl dl | socker socker | |
3 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
1 nypor nypa | flingsalt flingsalt | |
1 dl dl | mini Marshmallows mini Marshmallows | |
2 msk msk | nötter
nötter (grovhackade) | |
28 g g | choklad
choklad (daim, hackad) | |
4 portioner portion | vaniljglass vaniljglass | |
4 portioner portion | blandade bär blandade bär |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRocky Road Fondant med vaniljglass och bär
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Smöra fyra portionsformar med raka kanter och pudra insidan med kakaopulver.
3. Smält den mörka chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna lite.
4. Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Vänd ner i choklad-smörblandningen, sikta sen i mjöl och blanda väl med slickepott.
5. Vänd i marshmallows, nötter och daimhack precis innan chokladsmet hälls i de smorda formarna. Grädda ca 15 min mitt i ugnen.
6. Ta ut och låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar.
7. Servera ljumma med vaniljglass och lite bär.
Barntips:
- Server glass med hackad daim och färska bär.