Rocky Road Fondant med vaniljglass och bär

Rocky Road Fondant med vaniljglass och bär image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   msk smör
    • 2   msk kakao
    • 200   g mörk choklad
    • 125   g smör
    • 2   ägg
    • 2   äggulor
    • 1,75   dl socker
    • 3   msk vetemjöl
    • 1   nypa flingsalt
    • 1   dl mini marshmallows
    • 2   msk nötter
    • 28   g choklad
    • 4   portioner vaniljglass
    • 4   portioner blandade bär

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200°C.

  2. Smöra fyra portionsformar med raka kanter med rumstempurerat smör och pudra insidan med kakaopulver.

  3. Smält den mörka chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna lite.

  4. Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Vänd ner i choklad-smörblandningen, sikta sen i mjöl och blanda väl med slickepott.

  5. Vänd i marshmallows, grovhackade nötter och daimhack precis innan chokladsmet hälls i de smorda formarna. Grädda ca 15 min mitt i ugnen.

  6. Ta ut och låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar.

  7. Servera ljumma med vaniljglass och lite bär.

  8. Barntips: Server glass med hackad daim och färska bär.