Rocky Road Fondant med vaniljglass och bär
Ingredienser
4
personer
-
- 2 msk smör
- 2 msk kakao
- 200 g mörk choklad
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1,75 dl socker
- 3 msk vetemjöl
- 1 nypa flingsalt
- 1 dl mini marshmallows
- 2 msk nötter
- 28 g choklad
- 4 portioner vaniljglass
- 4 portioner blandade bär
Förberedelse
Värm ugnen till 200°C.
Smöra fyra portionsformar med raka kanter med rumstempurerat smör och pudra insidan med kakaopulver.
Smält den mörka chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna lite.
Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Vänd ner i choklad-smörblandningen, sikta sen i mjöl och blanda väl med slickepott.
Vänd i marshmallows, grovhackade nötter och daimhack precis innan chokladsmet hälls i de smorda formarna. Grädda ca 15 min mitt i ugnen.
Ta ut och låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar.
Servera ljumma med vaniljglass och lite bär.
Barntips: Server glass med hackad daim och färska bär.