Röding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka

Röding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   st rödingfiléer
    • 750   g mandelpotatis
    • 0,25   st gurkor
    • 1   st citron
    • 1   st schalottenlök
    • 2   dl mousserande vitt vin
    • 1,5   dl vispgrädde
    • 75   g smör
    • 0,5   tsk salt
    • 0,5   krukor gräslök
    • 80   g löjrom
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skölj potatisen och koka i lättsaltat vatten.

  2. Skölj och skiva gurkan tunt. Pressa citronen och häll ett par matskedar citronsaft över gurkan. Blanda och ställ svalt.

  3. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull och slå på vinet. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt grädden och vispa sedan ner smöret lite i taget. Tillsätt salt och finhackad gräslök. Låt tjockna en aning.

  4. Stek rödingen med skinnsidan nedåt i smör 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera rödingen med potatis, smör- och vinsåsen, löjrom och gurka.