Röding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka
Ingredienser
4
personer
-
- 4 st rödingfiléer
- 750 g mandelpotatis
- 0,25 st gurkor
- 1 st citron
- 1 st schalottenlök
- 2 dl mousserande vitt vin
- 1,5 dl vispgrädde
- 75 g smör
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krukor gräslök
- 80 g löjrom
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Skölj potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Skölj och skiva gurkan tunt. Pressa citronen och häll ett par matskedar citronsaft över gurkan. Blanda och ställ svalt.
Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull och slå på vinet. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt grädden och vispa sedan ner smöret lite i taget. Tillsätt salt och finhackad gräslök. Låt tjockna en aning.
Stek rödingen med skinnsidan nedåt i smör 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera rödingen med potatis, smör- och vinsåsen, löjrom och gurka.