
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | rödingfiléer
rödingfilé (à ca 150 g) | ||
750 g g | potatisar
potatis (mandelpotatis) | ||
0,25 st st | gurkor gurka | ||
2 msk msk | citronsaft
citronsaft (färskpressad) | ||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
2 dl dl | vitt vin
vitt vin (mousserande) | ||
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
75 g g | smör smör | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
0,5 krukor kruka | gräslök
gräslök (finhackad) | ||
80 g g | löjrom löjrom | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRöding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj potatisen och koka i lättsaltat vatten.
2. Skölj och skiva gurkan tunt. Häll över citronsaften och blanda. Ställ svalt.
3. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull och slå på vinet. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt grädden och vispa sedan ner smöret lite i taget. Tillsätt salt och gräslök. Låt tjockna en aning.
4. Stek rödingen med skinnsidan nedåt i smör 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera rödingen med potatis, smör- och vinsåsen, löjrom och gurka