Högsta kvalitet till bästa pris
Röding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st rödingfiléer rödingfilé
(à ca 150 g)
750 g g potatisar potatis
(mandelpotatis)
0,25 st st gurkor gurka
2 msk msk citronsaft citronsaft
(färskpressad)
1 st st schalottenlökar schalottenlök
2 dl dl vitt vin vitt vin
(mousserande)
1,5 dl dl vispgrädde vispgrädde
75 g g smör smör
0,5 tsk tsk salt salt
0,5 krukor kruka gräslök gräslök
(finhackad)
80 g g löjrom löjrom
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Röding med löjromspotatis, smör- och gräslökssås och syrlig gurka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(15)

Gör så här:

1. Skölj potatisen och koka i lättsaltat vatten.

2. Skölj och skiva gurkan tunt. Häll över citronsaften och blanda. Ställ svalt.

3. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull och slå på vinet. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt grädden och vispa sedan ner smöret lite i taget. Tillsätt salt och gräslök. Låt tjockna en aning.

4. Stek rödingen med skinnsidan nedåt i smör 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera rödingen med potatis, smör- och vinsåsen, löjrom och gurka