Tillagning
- Om färsk sparris används, skölj den och skär bort den nedersta träaktiga delen på sparrisen och halvera sparrisstjälkarna på längden - eller ta den inlagda sparrisen på burk.
- Skölj timjanstjälkarna, och knipsa av bladen.
- Låt kaprisen rinna av, torka försiktigt torrt med hushållspapper och vänd i stärkelsen. Lägg kaprisen i en sil och sila bort överflödig stärkelse.
- Värm upp frityroljan i en liten kastrull och fritera kaprisen tills den blivit knaprig och gyllenbrun. Låt den friterade kaprisen droppa av på hushållspapper.
- Sjud sparrisen i ca 3 min i lättsaltat vatten, häll av vattnet, spola kallt och låt rinna av. Koka under tiden pastan enligt tillredningsanvisningen på förpackningen.
- Värm ugnen till 60 °C. Krydda lammfiléerna med Himalayasalt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna i 4-5 minuter tills de fått en rosa färg, vänd ofta. Tillsätt smöret på slutet och krydda med svartpeppar och timjan. Ta ut filéerna och linda in dem aluminiumfolie och lägg i en ugnsform.
- Bryn sparrisen snabbt i stekpannan och håll varma tillsammans med lammfiléerna i ugnen på 60 °C. Häll under tiden av vattnet från pastan och tillsätt lite smör. Lös upp stekskyn i stekpannan med hjälp av buljongen, rör sedan ner crème fraiche och smaka av med salt.
- Ta fram lammfiléerna ur aluminiumfolien, skär i bitar och lägg upp tillsammans med pastan och såsen på tallriken. Garnera med friterad kapris och peppar.