Rosastekt lammfilé med pasta, grön sparris och friterad kapris

Rosastekt lammfilé med pasta, grön sparris och friterad kapris

SvårighetMedium
Tillagning40 min

Tillagning

  1. Om färsk sparris används, skölj den och skär bort den nedersta träaktiga delen på sparrisen och halvera sparrisstjälkarna på längden - eller ta den inlagda sparrisen på burk.
  2. Skölj timjanstjälkarna, och knipsa av bladen.
  3. Låt kaprisen rinna av, torka försiktigt torrt med hushållspapper och vänd i stärkelsen. Lägg kaprisen i en sil och sila bort överflödig stärkelse.
  4. Värm upp frityroljan i en liten kastrull och fritera kaprisen tills den blivit knaprig och gyllenbrun. Låt den friterade kaprisen droppa av på hushållspapper.
  5. Sjud sparrisen i ca 3 min i lättsaltat vatten, häll av vattnet, spola kallt och låt rinna av. Koka under tiden pastan enligt tillredningsanvisningen på förpackningen.
  6. Värm ugnen till 60 °C. Krydda lammfiléerna med Himalayasalt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna i 4-5 minuter tills de fått en rosa färg, vänd ofta. Tillsätt smöret på slutet och krydda med svartpeppar och timjan. Ta ut filéerna och linda in dem aluminiumfolie och lägg i en ugnsform.
  7. Bryn sparrisen snabbt i stekpannan och håll varma tillsammans med lammfiléerna i ugnen på 60 °C. Häll under tiden av vattnet från pastan och tillsätt lite smör. Lös upp stekskyn i stekpannan med hjälp av buljongen, rör sedan ner crème fraiche och smaka av med salt.
  8. Ta fram lammfiléerna ur aluminiumfolien, skär i bitar och lägg upp tillsammans med pastan och såsen på tallriken. Garnera med friterad kapris och peppar.

Liknande recept