Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Rosmarinsdoftande fläskytterfilé med getostgratinerade rödbetor

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g g fläskytterfiléer fläskytterfilé
1 msk msk rosmarin rosmarin
1 st st vitlök vitlök
2 msk msk olivolja olivolja
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Rödbetor

1 kg kg rödbetor rödbeta
1 dl dl yoghurt yoghurt
200 g g getost getost
(smulad)
1 msk msk smör smör
5 msk msk honung honung

Valfri topping

valnötter valnöt

Rosmarinsdoftande fläskytterfilé med getostgratinerade rödbetor

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(38)

Gör så här:

Fläskytterfilé:

1. Mortla eller mixa rosmarin, vitlök och olivolja; smaksätt med salt och peppar

2. Gnid in fläskytterfilén med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme

3. Torka av blandningen och bryn köttet i smör

4. Lägg köttet på plåt och tillaga klart i ugn på 175 °C till ca 68 °C innertemperatur; låt vila tills betorna är gratinerade.

Rödbetor:

1. Öka ugnen till 225 °C

2. Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten tills de är mjuka

3. Spola betorna i kallt vatten och skala

4. Smöra en form och lägg i betorna

5. Blanda yoghurt, getost och olivolja; smaka av med salt och peppar

6. Häll blandningen över betorna och gratinera tills de fått fin färg (ca 10 min)

7. Ringla över honungen och servera med skivor av fläskytterfilé

Toppa gärna med valnötter!