
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Fläskytterfilé
600 g g | fläskytterfiléer fläskytterfilé | ||
1 msk msk | rosmarin rosmarin | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Rödbetor
1 kg kg | rödbetor rödbeta | ||
1 dl dl | yoghurt yoghurt | ||
200 g g | getost
getost (smulad) | ||
1 msk msk | smör smör | ||
5 msk msk | honung honung |
Valfri topping
valnötter valnöt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRosmarinsdoftande fläskytterfilé med getostgratinerade rödbetor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Fläskytterfilé:
1. Mortla eller mixa rosmarin, vitlök och olivolja; smaksätt med salt och peppar
2. Gnid in fläskytterfilén med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme
3. Torka av blandningen och bryn köttet i smör
4. Lägg köttet på plåt och tillaga klart i ugn på 175 °C till ca 68 °C innertemperatur; låt vila tills betorna är gratinerade.
Rödbetor:
1. Öka ugnen till 225 °C
2. Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten tills de är mjuka
3. Spola betorna i kallt vatten och skala
4. Smöra en form och lägg i betorna
5. Blanda yoghurt, getost och olivolja; smaka av med salt och peppar
6. Häll blandningen över betorna och gratinera tills de fått fin färg (ca 10 min)
7. Ringla över honungen och servera med skivor av fläskytterfilé
Toppa gärna med valnötter!