Rostad broccolisallad med chilimarinerad fetaost
Ingredienser
4
personer
-
Broccolisallad
- 750 g broccoli
- 1 st vitlök
- 3 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 200 g spenat
- rostade pumpakärnor
-
Marinerad fetaost
- 300 g fetaost
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk citronskal
- 2 krm chiliflakes
- 1 tsk timjan
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Förberedelse
Smula fetaosten i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt olivolja, citronsaft och citronskal, kryddor och salt. Blanda väl och ställ svalt.
Sätt ugnen på 200°C.
Hacka broccolin i mindre bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Blanda vitlök, olivolja (rapsolja går också bra), peppar och salt och häll över broccolin. Rosta i ugnen ca 15 min eller tills broccolin börjar ta färg. Under tiden finhackar du spenaten.
Blanda broccoli och spenat i en skål. Toppa med fetaost och pumpakärnor. Servera med ett gott bröd.