Rostad broccolisallad med chilimarinerad fetaost

Rostad broccolisallad med chilimarinerad fetaost image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 personer
  • Broccolisallad

    • 750   g broccoli
    • 1   st vitlök
    • 3   msk olivolja
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 200   g spenat
    •   rostade pumpakärnor
  • Marinerad fetaost

    • 300   g fetaost
    • 0,5   dl olivolja
    • 2   msk citronsaft
    • 1   tsk citronskal
    • 2   krm chiliflakes
    • 1   tsk timjan
    • 1   krm svartpeppar
    • 1   krm salt

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Smula fetaosten i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt olivolja, citronsaft och citronskal, kryddor och salt. Blanda väl och ställ svalt.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Hacka broccolin i mindre bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt.

  4. Blanda vitlök, olivolja (rapsolja går också bra), peppar och salt och häll över broccolin. Rosta i ugnen ca 15 min eller tills broccolin börjar ta färg. Under tiden finhackar du spenaten.

  5. Blanda broccoli och spenat i en skål. Toppa med fetaost och pumpakärnor. Servera med ett gott bröd.