Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

SvårighetMedium
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.

    2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.

    3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.

    Västerbottenkräm

    Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.

    Syltad silverlök

    1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.

    2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.

    3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.

Liknande recept