Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm
Ingredienser
4
personer
-
- 1 kg rödbetor små, delade
- 1 st vitlök halverad
- 2 st rödlökar klyftade
- olja
- havssalt
- svartpeppar
- 1 portion västerbottenkräm se nedan
- 1 portion syltad silverlök se nedan
- 2 kvistar grönkål friterade
- 1 dl rostade hasselnötter grovkrossade
-
Västerbottenkräm
- 100 g västerbottensost riven och smält
- 100 g cream cheese
- 50 g majonnäs
- salt
-
Syltad silverlök
- 2 st silverlökar
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
Förberedelse
1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.
2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.
3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.
Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.
1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.
2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.
3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.