Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg rödbetor små, delade
    • 1   st vitlök halverad
    • 2   st rödlökar klyftade
    •   olja
    •   havssalt
    •   svartpeppar
    • 1   portion västerbottenkräm se nedan
    • 1   portion syltad silverlök se nedan
    • 2   kvistar grönkål friterade
    • 1   dl rostade hasselnötter grovkrossade
  • Västerbottenkräm

    • 100   g västerbottensost riven och smält
    • 100   g cream cheese
    • 50   g majonnäs
    •   salt
  • Syltad silverlök

    • 2   st silverlökar
    • 1   dl ättika
    • 1   dl socker
    • 2   dl vatten

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.

    2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.

    3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.

    Västerbottenkräm

    Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.

    Syltad silverlök

    1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.

    2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.

    3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.