
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | rödbetor
rödbeta (små, delade) | ||
1 st st | vitlök
vitlök (halverad) | ||
2 st st | rödlökar
rödlök (klyftade) | ||
olja olja | |||
havssalt havssalt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 portioner portion | Västerbottenkräm
Västerbottenkräm (se nedan) | ||
1 portioner portion | syltad silverlök
syltad silverlök (se nedan) | ||
2 kvistar kvist | grönkål
grönkål (friterade) | ||
1 dl dl | rostade hasselnötter
rostade hasselnötter (grovkrossade) |
Västerbottenkräm
100 g g | västerbottensost
västerbottensost (riven och smält) | ||
100 g g | cream cheese cream cheese | ||
50 g g | majonnäs majonnäs | ||
salt salt |
Syltad silverlök
2 st st | silverlökar silverlök | ||
1 dl dl | ättika ättika | ||
1 dl dl | socker socker | ||
2 dl dl | vatten vatten |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.
2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.
3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.
Västerbottenkräm
Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.
Syltad silverlök
1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.
2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.
3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.