
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | rödbetor
rödbeta ((små, delade)) | ||
1 st st | vitlök
vitlök ((halverad)) | ||
2 st st | rödlökar
rödlök ((klyftade)) | ||
olja olja | |||
havssalt havssalt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 portioner portion | Västerbottenkräm
Västerbottenkräm ((se nedan)) | ||
1 portioner portion | syltad silverlök
syltad silverlök ((se nedan)) | ||
2 kvistar kvist | grönkål
grönkål ((friterade)) | ||
1 dl dl | rostade hasselnötter
rostade hasselnötter ((grovkrossade)) |
Västerbottenkräm
100 g g | västerbottensost
västerbottensost ((riven och smält)) | ||
100 g g | cream cheese cream cheese | ||
50 g g | majonnäs majonnäs | ||
salt salt |
Syltad silverlök
2 st st | silverlökar silverlök | ||
1 dl dl | ättika ättika | ||
1 dl dl | socker socker | ||
2 dl dl | vatten vatten |
Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.
2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.
3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.
Västerbottenkräm
Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.
Syltad silverlök
1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.
2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.
3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.