Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg rödbetor rödbeta
(små, delade)
1 st st vitlök vitlök
(halverad)
2 st st rödlökar rödlök
(klyftade)
olja olja
havssalt havssalt
svartpeppar svartpeppar
1 portioner portion Västerbottenkräm Västerbottenkräm
(se nedan)
1 portioner portion syltad silverlök syltad silverlök
(se nedan)
2 kvistar kvist grönkål grönkål
(friterade)
1 dl dl rostade hasselnötter rostade hasselnötter
(grovkrossade)

Västerbottenkräm

100 g g västerbottensost västerbottensost
(riven och smält)
100 g g cream cheese cream cheese
50 g g majonnäs majonnäs
salt salt

Syltad silverlök

2 st st silverlökar silverlök
1 dl dl ättika ättika
1 dl dl socker socker
2 dl dl vatten vatten

Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(2)

Gör så här:

1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.

2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.

3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.

Västerbottenkräm

Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.

Syltad silverlök

1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.

2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.

3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.