Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Rostad tomatsås med vitlök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g körsbärstomater körsbärtstomat
4 st st vitlök vitlök
0,5 dl dl basilika basilika
(hackad)
0,75 dl dl olivolja olivolja
1 st st schalottenlökar schalottenlök
2 krossade tomater krossad tomat
1 tsk tsk timjan timjan
0,5 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
1 tsk tsk salt salt

Rostad tomatsås med vitlök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

25 min
(17)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skölj tomaterna och lägg i en form ihop med vitlöken och basilikan. Tillsätt 0,5 dl olja och blanda om. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.

3. Under tiden förbereder du tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i resten av olivoljan i en stekpanna.

4. Tillsätt krossade tomater, timjan, chili och salt. Låt puttra cirka 30 minuter.

5. Tillsätt de ugnsrostade tomaterna i såsen.

6. Servera gärna med pasta eller använd som tomatsås på pizza.