
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | ||
4 st st | vitlök vitlök | ||
0,5 dl dl | basilika
basilika (hackad) | ||
0,75 dl dl | olivolja olivolja | ||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
2 | krossade tomater krossad tomat | ||
1 tsk tsk | timjan timjan | ||
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | ||
1 tsk tsk | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRostad tomatsås med vitlök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj tomaterna och lägg i en form ihop med vitlöken och basilikan. Tillsätt 0,5 dl olja och blanda om. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.
3. Under tiden förbereder du tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i resten av olivoljan i en stekpanna.
4. Tillsätt krossade tomater, timjan, chili och salt. Låt puttra cirka 30 minuter.
5. Tillsätt de ugnsrostade tomaterna i såsen.
6. Servera gärna med pasta eller använd som tomatsås på pizza.