
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | |
4 st st | vitlök vitlök | |
0,5 dl dl | basilika
basilika (hackad) | |
0,75 dl dl | olivolja olivolja | |
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | |
2 | krossade tomater krossad tomat | |
1 tsk tsk | timjan timjan | |
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | |
1 tsk tsk | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRostad tomatsås med vitlök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj tomaterna och lägg i en form ihop med vitlöken och basilikan. Tillsätt 0,5 dl olja och blanda om. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.
3. Under tiden förbereder du tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i resten av olivoljan i en stekpanna.
4. Tillsätt krossade tomater, timjan, chili och salt. Låt puttra cirka 30 minuter.
5. Tillsätt de ugnsrostade tomaterna i såsen.
6. Servera gärna med pasta eller använd som tomatsås på pizza.