Rostad tomatsås med vitlök

Rostad tomatsås med vitlök image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g körsbärstomater
    • 4   klyftor vitlök
    • 0,5   dl färsk basilika
    • 0,75   dl olivolja
    • 1   st schalottenlök
    • 780   g krossade tomater
    • 1   tsk timjan
    • 0,5   tsk chiliflakes
    • 1   tsk salt

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skölj tomaterna och lägg i en form ihop med vitlöken och hackad basilika. Tillsätt 2/3 av oljan och blanda om. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.

  3. Under tiden förbereder du tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i resten av olivoljan i en stekpanna.

  4. Tillsätt krossade tomater, timjan, chili och salt. Låt puttra cirka 30 minuter.

  5. Tillsätt de ugnsrostade tomaterna i såsen.

  6. Servera gärna med pasta eller använd som tomatsås på pizza.