Rostad tomatsås med vitlök
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g körsbärstomater
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 dl färsk basilika
- 0,75 dl olivolja
- 1 st schalottenlök
- 780 g krossade tomater
- 1 tsk timjan
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
Förberedelse
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj tomaterna och lägg i en form ihop med vitlöken och hackad basilika. Tillsätt 2/3 av oljan och blanda om. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.
Under tiden förbereder du tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i resten av olivoljan i en stekpanna.
Tillsätt krossade tomater, timjan, chili och salt. Låt puttra cirka 30 minuter.
Tillsätt de ugnsrostade tomaterna i såsen.
Servera gärna med pasta eller använd som tomatsås på pizza.