Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Rostas med örtolja, haricot verts och palsternacksmos

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 msk msk timjan timjan
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
2 msk msk smör smör
750 g g rostas rostas

Palsternacksmos

400 g g palsternackor palsternacka
400 g g potatisar potatis
75 g g smör smör
1 dl dl mjölk mjölk
0,5 tsk tsk salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Örtolja

1 knippen knippe persilja persilja
1 dl dl olivolja olivolja
1 msk msk citronsaft citronsaft
0,5 vitlök vitlök

Tillbehör

200 g g haricots verts haricots verts

Rostas med örtolja, haricot verts och palsternacksmos

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(9)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125°C.

2. Krydda köttet med timjan, salt och peppar. Bryn köttet i smöret i en stekpanna och lägg det sedan i en ugnsform. Låt köttet gå färdigt i ugnen ca 30 min eller tills det har en innertemperatur på minst 60°C.

3. Skala palsternacka och potatis. Täck med vatten i en kastrull och koka ca 20 min eller tills de är mjuka.

4. Gör örtoljan: Grovhacka persiljan och lägg i en mixer. Tillsätt olja, citronjuice, vitlök och salt. Mixa slät.

5. Häll av vattnet från palsternackan och potatisen och mosa lätt. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Gör färdigt moset med hjälp av en elvisp.

6. Snabbstek haricot verts i en stekpanna.

7. Skär köttet i cm-breda skivor och servera med mos, haricot verts och örtolja.