
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 msk msk | timjan timjan | |
1 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
2 msk msk | smör smör | |
750 g g | rostas rostas |
Palsternacksmos
400 g g | palsternackor palsternacka | |
400 g g | potatisar potatis | |
75 g g | smör smör | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Örtolja
1 knippen knippe | persilja persilja | |
1 dl dl | olivolja olivolja | |
1 msk msk | citronsaft citronsaft | |
0,5 | vitlök vitlök |
Tillbehör
200 g g | haricots verts haricots verts |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRostas med örtolja, haricot verts och palsternacksmos
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Krydda köttet med timjan, salt och peppar. Bryn köttet i smöret i en stekpanna och lägg det sedan i en ugnsform. Låt köttet gå färdigt i ugnen ca 30 min eller tills det har en innertemperatur på minst 60°C.
3. Skala palsternacka och potatis. Täck med vatten i en kastrull och koka ca 20 min eller tills de är mjuka.
4. Gör örtoljan: Grovhacka persiljan och lägg i en mixer. Tillsätt olja, citronjuice, vitlök och salt. Mixa slät.
5. Häll av vattnet från palsternackan och potatisen och mosa lätt. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Gör färdigt moset med hjälp av en elvisp.
6. Snabbstek haricot verts i en stekpanna.
7. Skär köttet i cm-breda skivor och servera med mos, haricot verts och örtolja.