
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Ryggbiff
800 g g | ryggbiff ryggbiff |
Mozzarella
2 st st | mozzarella mozzarella | |
150 g g | smör smör | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Mild lök
1 st st | gula lökar gul lök | |
1 st st | rödlökar rödlök |
Tomatsallad Caprese
0,5 kg kg | tomater tomat | |
1 knippen knippe | basilika basilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRyggbiff med ljummen mozzarella, brynt smör och tomatsallad caprese
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att koka upp ca 1 liter vatten. Skala och dela lökarna i klyftor så de släpper från varandra. Koka sedan löken i 3 omgångar med nytt vatten ca 1 min varje gång. Blanda sedan ½ dl vatten och en klick smör med löken och låt stå på låg värme.
2. Grilla sedan ryggbiffen på hög värme i ca 3-4 min på varje sida med salt och peppar. Låt vila i ca 15 min på låg värme, runt 45 grader.
3. Lägg mozzarellan på ett fat i ugnen på låg värme i 10 min, bryn smöret under tiden tillsammans med svartpepparen.
4. Skölj och dela tomaterna och blanda med hackad basilika.
Servering:
Lägg biffen på tallriken och lägg löken i en hög ovanpå. Dela mozzarellan i fyra delar och lägg på löken. Häll det brynta smöret över. Servera med tomatsalladen brevid.