
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | morötter morot | ||
3 - 4 st st | gula lökar gul lök | ||
1 - 2 st st | rödbetor rödbeta | ||
400 g g | majonnäs majonnäs | ||
1 st st | ägg ägg | ||
1 | äpplen äpple | ||
400 g g | löksill löksill | ||
3 - 4 st st | potatisar potatis |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRysk silltårta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Koka upp rödbetor, morötter och potatis med skalet på.
2. Låt rödbetorna och morötterna koka tills de mjuknar, medan potatisen ska vara lite hård i mitten, känn av med en potatissticka. Låt svalna.
3. Koka ägget och låt det svalna.
4. Riv en till två potatisar, och lägg den rivna potatisen som en rund botten på en tallrik och smeta på ett lager majonnäs.
5. Hacka löken och sillen. Lägg den hackade sillen på majonäsen och strö sedan över löken.
6. Riv moroten. Sprid ut moroten över löken och täck över med majonnäs.
7. Riv därefter äpplet och en rödbeta och lägg som ännu ett tårtlager och täck med ännu ett lager majonnäs.
8. Riv sedan resten av rödbetorna, och täck hela tårtan med de rivna rödbetorna. Upprepa proceduren ovan om du vill ha en högre tårta, och beroende på önskad mängd.
9. Stryk majonnäs runt tårtans sidor för att få en fin rosa färg.
10. Garnera tårtan genom att hacka det kokta ägget och placera ut äggbitarna på tårtan.
Tips: Det är också fint att garnera tårtan med skurna rödbetor och morötter.