
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 paket paket | kikärtor
kikärtor (à 380 g, färdigkokta) | |
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
2 msk msk | citronskal
citronskal (finrivet) | |
2 paket paket | saffran saffran | |
1 tsk tsk | kummin
kummin (spiskummin) | |
0,5 tsk tsk | nejlikor
nejlika (malen) | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
2 tsk tsk | salt salt | |
1 dl dl | vetemjöl vetemjöl |
Tzatziki:
1 st st | gurkor gurka | |
1 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (finriven) | |
0,5 dl dl | russin russin | |
4 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
0,5 krukor kruka | dill
dill (finhackad) | |
0,5 krukor kruka | mynta
mynta (finhackad) | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
1 dl dl | granatäpplen
granatäpple (kärnor) | |
1 dl dl | valnötter
valnöt (rostade) | |
olivolja olivolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSaffransfalafel med mast o khiar (persisk tzatziki)
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i en matberedare/mixer med resten av ingredienserna och mixa till en slät smet.
4. Forma smeten till små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Vänd bollarna försiktigt efter halva tiden.
5. Förbered tzatzikin: Riv gurkan grovt på ett rivjärn och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken fint. Blanda gurka och vitlök med russin, yoghurt, dill, mynta, salt och peppar. Ställ i kylen ca 1 timme. Toppa med granatäpplekärnor, valnötter och olivolja vid servering.
6. Servera falafeln direkt ihop med tzatzikin.