
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 dl dl | mjölk
mjölk (3 %) | |
2 paket paket | saffran saffran | |
7,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
1,5 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
1 dl dl | russin russin | |
125 g g | smör
smör (kallt) | |
1 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSaffransscones med russin
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Värm mjölken med saffranet till 37°C.
3. Blanda alla torra ingredienser och russinen i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar och nyp ihop till en smulig massa.
4. Tillsätt saffransmjölken och turkisk yoghurt och blanda till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla till bollar.
5. Grädda gyllene ca 12 min. Servera varma med smör och färskost.
Tips! Gott att servera med lingonsylt.