
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 dl dl | mjölk
mjölk (3 %) | ||
2 paket paket | saffran saffran | ||
7,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1,5 tsk tsk | bakpulver bakpulver | ||
1 dl dl | russin russin | ||
125 g g | smör
smör (kallt) | ||
1 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSaffransscones med russin
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Värm mjölken med saffranet till 37°C.
3. Blanda alla torra ingredienser och russinen i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar och nyp ihop till en smulig massa.
4. Tillsätt saffransmjölken och turkisk yoghurt och blanda till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla till bollar.
5. Grädda gyllene ca 12 min. Servera varma med smör och färskost.
Tips! Gott att servera med lingonsylt.