Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Saffransscones med russin

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 dl dl mjölk mjölk
(3 %)
2 paket paket saffran saffran
7,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,5 tsk tsk salt salt
1,5 tsk tsk bakpulver bakpulver
1 dl dl russin russin
125 g g smör smör
(kallt)
1 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt

Saffransscones med russin

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

25 min
(43)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Värm mjölken med saffranet till 37°C.

3. Blanda alla torra ingredienser och russinen i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar och nyp ihop till en smulig massa.

4. Tillsätt saffransmjölken och turkisk yoghurt och blanda till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla till bollar.

5. Grädda gyllene ca 12 min. Servera varma med smör och färskost.
Tips! Gott att servera med lingonsylt.