
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Till formen
ströbröd ströbröd |
Till servering
grädde grädde |
Enkel glasyr
4 dl dl | florsocker florsocker | |
2 msk msk | vatten vatten | |
5 droppar droppe | citronsaft
citronsaft (eller ättika) |
2 st st | ägg ägg | |
2,5 dl dl | socker socker | |
100 g g | mandelmassa mandelmassa | |
200 g g | smör smör | |
1 g g | saffran saffran | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk | |
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSaftig saffrans- och mandelkaka med glasyr
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa äggen och strösockret luftigt.
3. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den.
4. Smält smöret och blanda det med saffran och mjölk.
5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
6. Smöra och bröda en kakform, cirka 26 cm i diameter.
7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
8. Prova med en sticka, när den är torr är kakan färdig.
Enkel glasyr
1. Rör ihop florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn trögflytande röra.
2. Ringla, spritsa eller bred glasyren över kakan.
3. Låt glasyren stelna i 20 minuter.
Servering
Servera saffranskakan med lättvispad grädde.