Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Saftig saffrans- och mandelkaka med glasyr

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Till formen

ströbröd ströbröd

Till servering

grädde grädde

Enkel glasyr

4 dl dl florsocker florsocker
2 msk msk vatten vatten
5 droppar droppe citronsaft citronsaft
(eller ättika)
2 st st ägg ägg
2,5 dl dl socker socker
100 g g mandelmassa mandelmassa
200 g g smör smör
1 g g saffran saffran
1,5 dl dl mjölk mjölk
4 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 tsk tsk bakpulver bakpulver

Saftig saffrans- och mandelkaka med glasyr

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:15 h
(21)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa äggen och strösockret luftigt.

3. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den.

4. Smält smöret och blanda det med saffran och mjölk.

5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

6. Smöra och bröda en kakform, cirka 26 cm i diameter.

7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

8. Prova med en sticka, när den är torr är kakan färdig.

Enkel glasyr

1. Rör ihop florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn trögflytande röra.

2. Ringla, spritsa eller bred glasyren över kakan.

3. Låt glasyren stelna i 20 minuter.

Servering

Servera saffranskakan med lättvispad grädde.