
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pesto
0,5 knippen knippe | basilika basilika | ||
100 g g | grana padano grana padano | ||
2 msk msk | mandlar mandel | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
1 dl dl | olivolja olivolja | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
250 g g | pasta pasta | ||
120 g g | dulano salami dulano salami | ||
250 g g | champinjoner champinjon | ||
200 g g | tomater tomat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalamipasta med parmesan
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 °C.
2. Koka pasta till 4 personer. Häll 1 msk olivolja i en skål. Pressa i två vitlöksklyftor och rör om. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Tvätta champinjonerna och lägg även dessa hela i ugnsformen. Häll vitlöksoljan över tomaterna och svampen. Krydda med salt och peppar (lite mer salt på tomaterna, lite mer peppar på champinjonerna). Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
3. Riv Grana Padano-osten grovt. Lägg basilika, olivolja, mandlar, vitlök, Grana Padano-ost (spara en fjärdedel till senare) i en mixerskål. Krydda med salt och peppar. Mixa ihop blandningen till en jämn konsistens.
4. När pastan är klar (gärna lite al dente), blanda ner peston i pastakastrullen och rör om.
5. Servera pastan med tomater, champinjoner och salami. Toppa med grovriven parmesan och garnera med ett par blad basilika