
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pesto
0,5 knippen knippe | basilika basilika | |
100 g g | grana padano grana padano | |
2 msk msk | mandlar mandel | |
2 st st | vitlök vitlök | |
1 dl dl | olivolja olivolja | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
250 g g | pasta pasta | |
120 g g | dulano salami dulano salami | |
250 g g | champinjoner champinjon | |
200 g g | tomater tomat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalamipasta med parmesan
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 °C.
2. Koka pasta till 4 personer. Häll 1 msk olivolja i en skål. Pressa i två vitlöksklyftor och rör om. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Tvätta champinjonerna och lägg även dessa hela i ugnsformen. Häll vitlöksoljan över tomaterna och svampen. Krydda med salt och peppar (lite mer salt på tomaterna, lite mer peppar på champinjonerna). Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
3. Riv Grana Padano-osten grovt. Lägg basilika, olivolja, mandlar, vitlök, Grana Padano-ost (spara en fjärdedel till senare) i en mixerskål. Krydda med salt och peppar. Mixa ihop blandningen till en jämn konsistens.
4. När pastan är klar (gärna lite al dente), blanda ner peston i pastakastrullen och rör om.
5. Servera pastan med tomater, champinjoner och salami. Toppa med grovriven parmesan och garnera med ett par blad basilika