Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Salamipasta med parmesan

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pesto

0,5 knippen knippe basilika basilika
100 g g grana padano grana padano
2 msk msk mandlar mandel
2 st st vitlök vitlök
1 dl dl olivolja olivolja
salt salt
svartpeppar svartpeppar
250 g g pasta pasta
120 g g dulano salami dulano salami
250 g g champinjoner champinjon
200 g g tomater tomat

Salamipasta med parmesan

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(1)

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 200 °C.

2. Koka pasta till 4 personer. Häll 1 msk olivolja i en skål. Pressa i två vitlöksklyftor och rör om. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Tvätta champinjonerna och lägg även dessa hela i ugnsformen. Häll vitlöksoljan över tomaterna och svampen. Krydda med salt och peppar (lite mer salt på tomaterna, lite mer peppar på champinjonerna). Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3. Riv Grana Padano-osten grovt. Lägg basilika, olivolja, mandlar, vitlök, Grana Padano-ost (spara en fjärdedel till senare) i en mixerskål. Krydda med salt och peppar. Mixa ihop blandningen till en jämn konsistens.

4. När pastan är klar (gärna lite al dente), blanda ner peston i pastakastrullen och rör om.

5. Servera pastan med tomater, champinjoner och salami. Toppa med grovriven parmesan och garnera med ett par blad basilika