Salamipasta med parmesan
Ingredienser
-
Pesto
- 0,5 knippen basilika
- 100 g grana padano
- 2 msk mandlar
- 2 st vitlök
- 1 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
-
- 250 g pasta
- 120 g dulano salami
- 250 g champinjoner
- 200 g tomater
Förberedelse
1. Sätt på ugnen på 200 °C.
2. Koka pasta till 4 personer. Häll 1 msk olivolja i en skål. Pressa i två vitlöksklyftor och rör om. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Tvätta champinjonerna och lägg även dessa hela i ugnsformen. Häll vitlöksoljan över tomaterna och svampen. Krydda med salt och peppar (lite mer salt på tomaterna, lite mer peppar på champinjonerna). Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
3. Riv Grana Padano-osten grovt. Lägg basilika, olivolja, mandlar, vitlök, Grana Padano-ost (spara en fjärdedel till senare) i en mixerskål. Krydda med salt och peppar. Mixa ihop blandningen till en jämn konsistens.
4. När pastan är klar (gärna lite al dente), blanda ner peston i pastakastrullen och rör om.
5. Servera pastan med tomater, champinjoner och salami. Toppa med grovriven parmesan och garnera med ett par blad basilika