Sashimi på Salma-lax med mangosallad & avokadokräm
Ingredienser
4
personer
-
- 300 g lax Salma-lax
-
Marinad
- 4 tsk soja
- 1 st lime
- 1 msk olivolja
- 1 tsk ingefära
-
Avokadokräm
- 2 st avokado
- 0,5 tsk chili
- salt
- svartpeppar
-
Mangosallad
- 1 st mango tärnad
- 0,5 st gurkor tärnad
- 1 st paprika tärnad
- 3 tomater tärnade
- 1 knippe koriander
- 0,5 st schalottenlökar finhackad
Förberedelse
1. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.
2. Rör ihop marinaden.
3. Avokadokräm: Dela och gröp ur avokadorna, lägg i en bunke. Tillsätt det rivna skalet och saften från limefrukten samt 1 tsk hackad röd chili. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
4. Mangosallad: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt.
5. Lägg laxskivorna utspridda på tallriken och pensla med marinaden. Klicka sedan ut krämen och fördela salladen runtom.