Sashimi på Salma-lax med mangosallad & avokadokräm

Sashimi på Salma-lax med mangosallad & avokadokräm image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 300   g lax Salma-lax
  • Marinad

    • 4   tsk soja
    • 1   st lime
    • 1   msk olivolja
    • 1   tsk ingefära
  • Avokadokräm

    • 2   st avokado
    • 0,5   tsk chili
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Mangosallad

    • 1   st mango tärnad
    • 0,5   st gurkor tärnad
    • 1   st paprika tärnad
    • 3   tomater tärnade
    • 1   knippe koriander
    • 0,5   st schalottenlökar finhackad

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.

    2. Rör ihop marinaden.

    3. Avokadokräm: Dela och gröp ur avokadorna, lägg i en bunke. Tillsätt det rivna skalet och saften från limefrukten samt 1 tsk hackad röd chili. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.

    4. Mangosallad: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt.

    5. Lägg laxskivorna utspridda på tallriken och pensla med marinaden. Klicka sedan ut krämen och fördela salladen runtom.