
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
300 g g | lax
lax (Salma-lax) |
Marinad
4 tsk tsk | soja soja | |
1 st st | lime lime | |
1 msk msk | olivolja olivolja | |
1 tsk tsk | ingefära ingefära |
Avokadokräm
2 st st | avokado avokado | |
0,5 tsk tsk | chili chili | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Mangosallad
1 st st | mango
mango (tärnad) | |
0,5 st st | gurkor
gurka (tärnad) | |
1 st st | paprikor
paprika (tärnad) | |
3 | tomater
tomat (tärnade) | |
1 knippen knippe | koriander koriander | |
0,5 st st | schalottenlökar
schalottenlök (finhackad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSashimi på Salma-lax med mangosallad & avokadokräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.
2. Rör ihop marinaden.
3. Avokadokräm: Dela och gröp ur avokadorna, lägg i en bunke. Tillsätt det rivna skalet och saften från limefrukten samt 1 tsk hackad röd chili. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
4. Mangosallad: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt.
5. Lägg laxskivorna utspridda på tallriken och pensla med marinaden. Klicka sedan ut krämen och fördela salladen runtom.