
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
300 g g | lax
lax (Salma-lax) |
Marinad
4 tsk tsk | soja soja | ||
1 st st | lime lime | ||
1 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 tsk tsk | ingefära ingefära |
Avokadokräm
2 st st | avokado avokado | ||
0,5 tsk tsk | chili chili | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Mangosallad
1 st st | mango
mango (tärnad) | ||
0,5 st st | gurkor
gurka (tärnad) | ||
1 st st | paprikor
paprika (tärnad) | ||
3 | tomater
tomat (tärnade) | ||
1 knippen knippe | koriander koriander | ||
0,5 st st | schalottenlökar
schalottenlök (finhackad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSashimi på Salma-lax med mangosallad & avokadokräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.
2. Rör ihop marinaden.
3. Avokadokräm: Dela och gröp ur avokadorna, lägg i en bunke. Tillsätt det rivna skalet och saften från limefrukten samt 1 tsk hackad röd chili. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
4. Mangosallad: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt.
5. Lägg laxskivorna utspridda på tallriken och pensla med marinaden. Klicka sedan ut krämen och fördela salladen runtom.