Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Sashimi på SALMA-lax med mangosallad & avokadokräm

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

300 g g lax lax
(Salma-LAX)

Marinad

4 tsk tsk soja soja
1 st st lime lime
1 msk msk olivolja olivolja
1 tsk tsk ingefära ingefära

Avokadokräm

2 st st avokado avokado
0,5 tsk tsk chili chili
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Mangosallad

1 st st mango mango
(tärnad)
0,5 st st gurkor gurka
(tärnad)
1 st st paprikor paprika
(tärnad)
3 tomater tomat
(tärnade)
1 knippen knippe koriander koriander
0,5 st st schalottenlökar schalottenlök
(finhackad)

Sashimi på SALMA-lax med mangosallad & avokadokräm

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(5)

Gör så här:

1. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.

2. Rör ihop marinaden.

3. Avokadokräm: Dela och gröp ur avokadorna, lägg i en bunke. Tillsätt det rivna skalet och saften från limefrukten samt 1 tsk hackad röd chili. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.

4. Mangosallad: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt.

5. Lägg laxskivorna utspridda på tallriken och pensla med marinaden. Klicka sedan ut krämen och fördela salladen runtom.