
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
150 g g | smör smör | |
100 g g | mandelmassa mandelmassa | |
2,5 dl dl | socker socker | |
3 st st | ägg ägg | |
2,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 tsk tsk | kardemumma
kardemumma (malen) | |
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
1 krm krm | salt salt |
Topping:
100 g g | mandlar
mandel (rostade spån) | |
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
kardemumma
kardemumma (krossade kärnor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSemmelkladdkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan.
3. Vispa snabbt ihop socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet. Tillsätt smör och mandelmassa och vispa ihop till en smet.
4. Lägg ett bakplåtspapper så att det täcker botten och kanterna av en ugnsfast form, ca 24 cm i diamter. Ett tips är att blöta pappret och krama ur vattnet, då är det lättare att forma.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
6. Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt.
7. Toppa kakan med grädde, mandelspån och eventuellt krossade kardemummakärnor.