
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
150 g g | smör smör | ||
100 g g | mandelmassa mandelmassa | ||
2,5 dl dl | socker socker | ||
3 st st | ägg ägg | ||
2,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 tsk tsk | kardemumma
kardemumma (malen) | ||
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
1 krm krm | salt salt |
Topping:
100 g g | mandlar
mandel (rostade spån) | ||
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
kardemumma
kardemumma (krossade kärnor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSemmelkladdkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan.
3. Vispa snabbt ihop socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet. Tillsätt smör och mandelmassa och vispa ihop till en smet.
4. Lägg ett bakplåtspapper så att det täcker botten och kanterna av en ugnsfast form, ca 24 cm i diamter. Ett tips är att blöta pappret och krama ur vattnet, då är det lättare att forma.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
6. Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt.
7. Toppa kakan med grädde, mandelspån och eventuellt krossade kardemummakärnor.