Semmelkladdkaka
Ingredienser
10
personer
-
- 150 g smör
- 100 g mandelmassa
- 2,5 dl socker
- 3 st ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
-
Topping:
- 100 g rostade mandelspån
- 2 dl vispgrädde
- krossade kardemummakärnor
Förberedelse
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Riv mandelmassan.
Vispa snabbt ihop socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet. Tillsätt smör och mandelmassa och vispa ihop till en smet.
Lägg ett bakplåtspapper så att det täcker botten och kanterna av en ugnsfast form, ca 24 cm i diamter. Ett tips är att blöta pappret och krama ur vattnet, då är det lättare att forma.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt.
Toppa kakan med grädde, mandelspån och eventuellt krossade kardemummakärnor.