Högsta kvalitet till bästa pris
Semmelkladdkaka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

150 g g smör smör
100 g g mandelmassa mandelmassa
2,5 dl dl socker socker
3 st st ägg ägg
2,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
1 tsk tsk kardemumma kardemumma
(malen)
1 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
1 krm krm salt salt

Topping:

100 g g mandlar mandel
(rostade spån)
2 dl dl vispgrädde vispgrädde
kardemumma kardemumma
(krossade kärnor)

Semmelkladdkaka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(26)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan.
3. Vispa snabbt ihop socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet. Tillsätt smör och mandelmassa och vispa ihop till en smet.
4. Lägg ett bakplåtspapper så att det täcker botten och kanterna av en ugnsfast form, ca 24 cm i diamter. Ett tips är att blöta pappret och krama ur vattnet, då är det lättare att forma.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
6. Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt.
7. Toppa kakan med grädde, mandelspån och eventuellt krossade kardemummakärnor.