Serranoskinka med sallad, hasselnötter & brynt smör

Serranoskinka med sallad, hasselnötter & brynt smör image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   dl hasselnöt
    • 1   msk olivolja
    • 1   huvud grönsallad
    • 1   - 2   msk torkade tranbär
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 16   serranoskinka
  • Vinägrett

    • 1   dl smör
    • 1   st citron
    • 1   st schalottenlök
    • 1   dl persilja

Förberedelse

    Gör så här:

    Rosta nötterna i lite olivolja och salt, krossa lätt och tillsätt i salladen. Bryn smöret på låg värme tills det är gyllenbrunt. Pressa i citronsaften precis före servering. Tillsätt persilja, lök, zest och lite salt. Ringla över sallad och toppa med serranoskivor och tranbär.