
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
5 st st | tomater
tomat (stora) | ||
200 g g | krossade tomater krossad tomat | ||
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | ||
1 msk msk | kummin kummin | ||
2 tsk tsk | koriander koriander | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
1 dl dl | vatten vatten | ||
200 g g | fetaost fetaost | ||
4 st st | ägg ägg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listShakshuka med ägg, koriander och fetaost
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.
2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.
3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.
4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.