
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
5 st st | tomater
tomat ((stora)) | ||
200 g g | krossade tomater krossad tomat | ||
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | ||
1 msk msk | kummin kummin | ||
1 knippen knippe | koriander koriander | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
1 dl dl | vatten vatten | ||
200 g g | fetaost fetaost | ||
4 st st | ägg ägg |
Shakshuka med ägg, koriander och fetaost
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:30
min
(7)
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.
2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.
3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.
4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.