Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Shakshuka med ägg, koriander och fetaost

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlök vitlök
2 msk msk olivolja olivolja
5 st st tomater tomat
(stora)
200 g g krossade tomater krossad tomat
0,5 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
1 msk msk kummin kummin
1 tsk tsk koriander koriander
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
1 tsk tsk salt salt
1 dl dl vatten vatten
200 g g fetaost fetaost
1 knippen knippe koriander koriander
4 st st ägg ägg

Shakshuka med ägg, koriander och fetaost

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(7)

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.

2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.

3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.

4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.