Shakshuka med ägg, koriander och fetaost

Shakshuka med ägg, koriander och fetaost image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   st gul lök
    • 2   st vitlök
    • 2   msk olivolja
    • 5   st tomater stora
    • 200   g krossade tomater
    • 0,5   tsk chiliflakes
    • 1   msk kummin
    • 2   tsk koriander
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   tsk salt
    • 1   dl vatten
    • 200   g fetaost
    • 4   st ägg

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.

    2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.

    3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.

    4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.