Shakshuka med ägg, koriander och fetaost
Ingredienser
4
personer
-
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 2 msk olivolja
- 5 st tomater stora
- 200 g krossade tomater
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 msk kummin
- 2 tsk koriander
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 200 g fetaost
- 4 st ägg
Förberedelse
1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.
2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.
3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.
4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.