
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
50 g g | smör smör | ||
5 dl dl | filmjölk filmjölk | ||
1 dl dl | ljus sirap
ljus sirap (Mörk) | ||
2 tsk tsk | salt salt | ||
1 st st | ägg
ägg (Till pensling) | ||
6 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
50 g g | Jäst Jäst | ||
6 dl dl | rågmjöl rågmjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSirapslimpa
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Smält smöret. Tillsätt filmjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i degvätskan.
2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa under duk ca 50 min.
3. Dela degen i två bitar. Forma till limpor och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 min.
4. Snitta bröden, pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.