
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
50 g g | smör smör | |
5 dl dl | filmjölk filmjölk | |
1 dl dl | ljus sirap
ljus sirap (Mörk) | |
2 tsk tsk | salt salt | |
1 st st | ägg
ägg (Till pensling) | |
6 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
50 g g | Jäst Jäst | |
6 dl dl | rågmjöl rågmjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSirapslimpa
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Smält smöret. Tillsätt filmjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i degvätskan.
2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa under duk ca 50 min.
3. Dela degen i två bitar. Forma till limpor och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 min.
4. Snitta bröden, pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.