Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Sirapslimpa

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

50 g g smör smör
5 dl dl filmjölk filmjölk
1 dl dl ljus sirap ljus sirap
(Mörk)
2 tsk tsk salt salt
1 st st ägg ägg
(Till pensling)
6 dl dl vetemjöl vetemjöl
50 g g Jäst Jäst
6 dl dl rågmjöl rågmjöl

Sirapslimpa

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:30 h
(58)

Gör så här:

1. Smält smöret. Tillsätt filmjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i degvätskan.

2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa under duk ca 50 min.

3. Dela degen i två bitar. Forma till limpor och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 min.

4. Snitta bröden, pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.