
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | torsk torsk |
Rostad palsternacka
100 g g | champinjoner champinjon | |
6 st st | schalottenlökar schalottenlök | |
olivolja olivolja | ||
Färsk timjan Färsk timjan | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
500 g g | palsternackor palsternacka |
Smörmajonnäs
2 st st | äggulor äggula | |
2,5 dl dl | rapsolja rapsolja | |
1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | |
1 tsk tsk | soja soja | |
0,5 msk msk | citronsaft citronsaft | |
2 msk msk | smör smör |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSkreitorsk med smörmajonnäs och rostad palsternacka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt skreiryggen ligga och rimma i 15 minuter. Skölj av i kallt vatten.
2. Tvätta palsternackorna och dela dem på hälften. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med hela schalottenlökar, lite olivolja, salt och peppar. Ugnsrosta på 180 °C tills palsternackorna är mjuka. Baka champinjonerna tillsammans med palsternackorna de sista 10 minuterna. Plocka löken ur sitt skal före servering.
3. Gör en majonnäs genom att droppvis tillsätta rapsoljan till äggulorna och senapen. Rör ner det brynta smöret. Obs! Smöret måste vara rumsvarmt så att inte majonnäsen spricker. Smaka av med citronsaft och soja.
4. Stek fisken på skinnsidan och vänd den som hastigast i pannan. Baka av i ugnen på 90 °C till 44 °C innertemperatur. Servera med rostade palsternackor, lök och champinjoner samt majonnäs. Plocka lite färsk timjan över.