Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Skreitorsk med smörmajonnäs och rostad palsternacka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g torsk torsk

Rostad palsternacka

100 g g champinjoner champinjon
6 st st schalottenlökar schalottenlök
olivolja olivolja
Färsk timjan Färsk timjan
svartpeppar svartpeppar
500 g g palsternackor palsternacka

Smörmajonnäs

2 st st äggulor äggula
2,5 dl dl rapsolja rapsolja
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1 tsk tsk soja soja
0,5 msk msk citronsaft citronsaft
2 msk msk smör smör

Skreitorsk med smörmajonnäs och rostad palsternacka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(4)

Gör så här:

1. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt skreiryggen ligga och rimma i 15 minuter. Skölj av i kallt vatten.

2. Tvätta palsternackorna och dela dem på hälften. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med hela schalottenlökar, lite olivolja, salt och peppar. Ugnsrosta på 180 °C tills palsternackorna är mjuka. Baka champinjonerna tillsammans med palsternackorna de sista 10 minuterna. Plocka löken ur sitt skal före servering.

3. Gör en majonnäs genom att droppvis tillsätta rapsoljan till äggulorna och senapen. Rör ner det brynta smöret. Obs! Smöret måste vara rumsvarmt så att inte majonnäsen spricker. Smaka av med citronsaft och soja.

4. Stek fisken på skinnsidan och vänd den som hastigast i pannan. Baka av i ugnen på 90 °C till 44 °C innertemperatur. Servera med rostade palsternackor, lök och champinjoner samt majonnäs. Plocka lite färsk timjan över.