
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | potatisar
potatis (gärna svensk) | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
2 tsk tsk | flingsalt flingsalt | |
1 krukor kruka | dill
dill (färsk) | |
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | |
1 st st | citroner citron | |
50 g g | smör smör |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSmashad potatis med dill & citron
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 230°.
2. Skölj av potatisen och koka upp med bakpulver tills potatisen är genomkokt.
3. Ta fram en ugnsform med bakplåtspapper. Häll av potatisen på ugnsformen.
4. Smasha dem med en gaffel. Ställ åt sidan.
5. Bryn smöret på hög värme tills det börjar bubbla. Sänk värmen och börja vispa upp det på låg värme tills det doftar kola-aktigt. Då är det brynt. Gå i med pressad vitlök i kastrullen. Rör om.
6. Häll över smöret på potatisen. Toppa med pressad citron, flingsalt och hackad dill.
7. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.
8. Servera på ett fat till påskbordet eller som smarrigt tillbehör!