Högsta kvalitet till bästa pris
Smashad potatis med dill & citron

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g potatisar potatis
(gärna svensk)
2 tsk tsk bakpulver bakpulver
2 tsk tsk flingsalt flingsalt
1 krukor kruka dill dill
(färsk)
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
1 st st citroner citron
50 g g smör smör

Smashad potatis med dill & citron

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(6)

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 230°.

2. Skölj av potatisen och koka upp med bakpulver tills potatisen är genomkokt.

3. Ta fram en ugnsform med bakplåtspapper. Häll av potatisen på ugnsformen.

4. Smasha dem med en gaffel. Ställ åt sidan.

5. Bryn smöret på hög värme tills det börjar bubbla. Sänk värmen och börja vispa upp det på låg värme tills det doftar kola-aktigt. Då är det brynt. Gå i med pressad vitlök i kastrullen. Rör om.

6. Häll över smöret på potatisen. Toppa med pressad citron, flingsalt och hackad dill.

7. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.

8. Servera på ett fat till påskbordet eller som smarrigt tillbehör!