Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Smördegsrutor med hummer och stenbitsrom

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st smördeg smördeg
1 st st hummer hummer
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 msk msk citronskal citronskal
2 msk msk citronsaft citronsaft
1 st st silverlökar silverlök
80 g g stenbitsrom stenbitsrom
dill dill
(färsk)

Smördegsrutor med hummer och stenbitsrom

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:15 h
(15)

Gör så här:

1. Ett dygn innan: Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Ställ svalt.

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Skär varje smördegsplatta i fyra rutor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen 7-10 min. Låt svalna.

4. Skölj citronen och riv skalet. Vispa creme fraiche och citronskal tills det är krämigt och fluffigt.

5. Skär tunna skivor av löken med kniv eller en mandolin. Lägg i en skål med citronjuicen.

6. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal. Servera genast.