
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | smördeg smördeg | |
1 st st | humrar hummer | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
1 msk msk | citronskal citronskal | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft | |
1 st st | silverlökar silverlök | |
80 g g | stenbitsrom stenbitsrom | |
dill
dill (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSmördegsrutor med hummer och stenbitsrom
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Ett dygn innan: Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Ställ svalt.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Skär varje smördegsplatta i fyra rutor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen 7-10 min. Låt svalna.
4. Skölj citronen och riv skalet. Vispa creme fraiche och citronskal tills det är krämigt och fluffigt.
5. Skär tunna skivor av löken med kniv eller en mandolin. Lägg i en skål med citronjuicen.
6. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal. Servera genast.