Tillagning
- Blanda färskosten med hälften av den veganska peston till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort den nedersta träaktiga delen på sparrisen och halvera sparrisstjälkarna. Sjud sedan sparrisen ca 2 minuter i kokande lättsaltat vatten.
- Ta ut smördegen ur kylskåpet och låt den ligga i rumstemperatur ca 5 min.
- Häll av vattnet från sparrisen, skölj av med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
- Rulla ut smördegen och skär i rektangulära bitar - ska du exempelvis göra 20 st så skär du i 10 bitar. Lägg ut degbitarna på plåtar med bakplåtspapper och lämna lite avstånd mellan degbitarna.
- Nagga bitarna med gaffel och bre sedan ut pesto- och färskoströran på dem. Lägg sedan på sparrisen.
- Värm ugnen till 190°C (under- och övervärme) och grädda i ca 20 minuter tills smördegssnittarna fått en gyllenbrun färg och blivit krispigt spröda.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna och bre sedan på den resterande peston.