Smördegssnittar med grön sparris och pesto

Smördegssnittar med grön sparris och pesto

SvårighetEnkelt
Tillagning60 min

Tillagning

  1. Blanda färskosten med hälften av den veganska peston till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort den nedersta träaktiga delen på sparrisen och halvera sparrisstjälkarna. Sjud sedan sparrisen ca 2 minuter i kokande lättsaltat vatten.
  3. Ta ut smördegen ur kylskåpet och låt den ligga i rumstemperatur ca 5 min.
  4. Häll av vattnet från sparrisen, skölj av med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  5. Rulla ut smördegen och skär i rektangulära bitar - ska du exempelvis göra 20 st så skär du i 10 bitar. Lägg ut degbitarna på plåtar med bakplåtspapper och lämna lite avstånd mellan degbitarna.
  6. Nagga bitarna med gaffel och bre sedan ut pesto- och färskoströran på dem. Lägg sedan på sparrisen.
  7. Värm ugnen till 190°C (under- och övervärme) och grädda i ca 20 minuter tills smördegssnittarna fått en gyllenbrun färg och blivit krispigt spröda.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna och bre sedan på den resterande peston.

Liknande recept