Smördegsrutor med hummer och stenbitsrom

Smördegsrutor med hummer och stenbitsrom image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

6 personer
    • 3   st smördeg
    • 1   st hummer
    • 2   dl crème fraiche
    • 1   msk citronskal
    • 2   msk citronsaft
    • 1   st silverlök
    • 80   g stenbitsrom
    •   dill färsk

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Ett dygn innan: Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Ställ svalt.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Skär varje smördegsplatta i fyra rutor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen 7-10 min. Låt svalna.

    4. Skölj citronen och riv skalet. Vispa creme fraiche och citronskal tills det är krämigt och fluffigt.

    5. Skär tunna skivor av löken med kniv eller en mandolin. Lägg i en skål med citronjuicen.

    6. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal. Servera genast.