Smörgåstårta

Smörgåstårta image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

10 portioner
  • Fyllning 1

    • 2   burkar tonfisk
    • 1   dl majonnäs
    • 2   msk chilisås
    • 0,5   tsk salt
    • 0,5   dl dill hackad
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   krm cayennepeppar
    • 1   msk syltad silverlök
    • 0,5   msk kapris hackad
    • 2   msk ättiksgurkor hackad
  • Fyllning 2

    • 2   st morötter grovrivna
    • 2   st äpplen grovrivna
    • 1   st paprika tärnad
    • 1   dl majonnäs
    • 100   g färskost
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   msk citronsaft
    • 1   tsk citronskal riven
  • Fyllning 3

    • 3   kg ägg hårdkokta
    • 1   dl majonnäs
    • 1   dl crème fraiche
    • 2   tsk pepparrot riven
    • 1   dl dill hackad
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   citron skal
    • 1   kg räka med skal
  • Kräm

    • 150   g färskost
    • 1   dl majonnäs
    • 0,5   tsk salt
    • 1   krm vitpeppar nymald
    • 8   st landgångsbröd

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Kantskär brödet och lägg ut dem två och två.

    2. Blanda ingredienserna till fyllningarna och smaka av med salt och peppar.3. Fördela fyllning 1 på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter fyllning 2. Lägg bröd ovanpå fyllning 3.

    4. Blanda färskost och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

    5. Vid servering: Täck kanterna med hackad dill.

    6. Garnera med räkor, stenbitsrom, avokado, rödlök, rökt lax, rädisor, hyvlad gurka, dill och rom.

    Låt svalna i kylskåp över natten.